Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > 4 Középkori Fesztivál Európában Amit Nem Kellene Kihagynod

Európa

4 Középkori Fesztivál Európában Amit Nem Kellene Kihagynod

4 Középkori Fesztivál Európában Amit Nem Kellene Kihagynod
április 21
12:18 2015

Hogyha szeretnél visszautazni egy kicsit az időben, mondjuk pont a középkorba, akkor az alábbi fesztiválokat csak neked találták ki! Átélhetsz izgalmas és akció-dús lovagi tornákat, kézműves vásárokat és sok más egyéb érdekességet a középkori élet csodáiból ezen a négy európai rendezvényen.

1. Palio lóverseny, Olaszország

A Palio di Siena, vagy ismertebb nevén az Il Palio egy olyan lóverseny, amit évente kétszer rendeznek meg. Egyszer július másodikán, illetve ezt követően augusztus 16-án tartják az eseményt Olaszország elbűvölő városában Sienában. A lóversenyen 10 ló indul, akik nincsenek felnyergelve, a vezetőik pedig a 17 középkori kerületből képviselnek 10-et, így a városrésznek megfelelő színeket és öltözéket viselik. A rész háromszor szeli körbe a Piazza del Campot, amit vastag sárréteg lep el. A futam általában nem tart tovább 90 másodpercnél. Ha pedig az egyik ló a zsoké nélkül fejezi be a versenyt, akkor sincs mitől tartani: gyakran megesik, és különben is a lovak nyerik meg a futamokat, nem a vezetőik.

1

2. Meistertrunk Fesztivál, Németország

„Fiatalok és idősek is ismerik – a bátor Mayor Nusch történetét, aki 1631-ben a legendás Meistertrunkjának segítségével megmentette városát a pusztulástól és annak vezető pozícióit betöltő személyeit a halálbüntetéstől.” Így mutatja be Rothenburg ob der Tauber városa a szeptemberben tartott Történelmi Meistertrunk Fesztivált, mely egy négy napos ünnepség ennek az eseménynek az emlékére. Minden tevékenység csúcsát a homonim színdarab adja, de szintén vannak történelmi katonai parádék, kereskedő és kézműves vásárok a piactól nem messze, és még sok minden más. Amennyiben te sem szeretnéd kihagyni a jeles eseményt, kezdj el máris kutakodni a legolcsóbb repülőjegyekért.

Tänzelfest Umzug

3. A Nagy Lovagi Torna, Franciaország

Carcassone erődjeinek falai között minden nyáron megrendezésre kerül a „Le Grand Tournoi de Chevalerie”, amely 1208-as történelmi tények újrajátszásából áll. Ez a fesztivál ragyogó kombinációja lovagi tornáknak, földharcnak és az egész családnak való játékokkal. Utazz vissza a múltba miközben a piactéren sétálsz és csodálod a lovas kabarét. Ráadásul fogadást is köthetsz a kedvenc lovagodra!

3

4. Ötszirmú Rózsa Ünnepség, Csehország

Rosenberg híres lordjai, akik egykoron Cesky Krumlov birodalmán uralkodtak, visszatértek! A reneszánsz kor szelleme nyáron három napra újra életre kel lovagi tornákkal, kézműves vásárokkal, középkori zenével, utcai színdarabokkal, tűzijátékkal és izgalmas párbajokkal, melyek elvezetnek a fesztivál legjobb részéhez: egy látványos felvonuláshoz korhű kosztümökben és lóháton lévő lovagokkal. A látogatók kora abszolút nem számít, mindenki számára garantált a szórakozás ezen az egyedi és különleges ünnepségen.

Slavnosti pětilisté růže Český Krumlov 22. - 24.6.2012

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment