Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Helyek, melyeket látnod kell, mielőtt meghalsz: 4 varázslatos táj Spanyolországban

Európa

Helyek, melyeket látnod kell, mielőtt meghalsz: 4 varázslatos táj Spanyolországban

Helyek, melyeket látnod kell, mielőtt meghalsz: 4 varázslatos táj Spanyolországban
április 22
16:15 2015

Álomba illő vízesések, mesés erdők, a legérdekesebb formákban előforduló sziklák, barlangok, melyekben egy sárkány is kényelmesen el tudna aludni, türkizkék víz, vörös avar… Spanyolországban ámulatba ejtő helyek milliója vannak ismeretlenül elrejtve, melyeket megtalálva bebizonyosodik, hogy nem kell átutazni az egész világot ahhoz, hogy olyat lássunk, amiket korábban elképzelni sem tudtunk volna.

Irati esőerdő, Navarra

Képzelj el egy olyan kies erdőt, ahogy egy gnóm vagy egy tündér is bármikor előbukkanhatna. Fesd az avart vörösre, az eget pedig a zöld és a vörösesbarna ezer árnyalatával ékesítsd, és tessék, megkaptad az Irati esőerdőt. Ez Európa második legnagyobb bükk- és nyírfa erdeje, ennél csak a német Fekete Erdő nagyobb.

1

„Katedrálisok Tengerpartja”, Galícia

A Katedrálisok Tengerpartját, melyet Lugo tartományban találhatunk, több, mint 32 méter magas sziklaszirtek díszítik, melyet a szél és a tenger formált az évszázadok folyamán. Ezt valóban megéri megnézni! Várd meg az apályt és járd körbe a hatalmas boltívet és a boltozatot. Úgy fogod érezni magad, mintha olyan helyre pottyantál volna, amit óriások építettek.

2

Garganta de los Infiernos, Extremadura

Garganta de los Infiernos csodálatos természeti tája kétség kívül Spanyolország egyik leggyönyörűbb kincse, amely szinte teljesen el van rejtve a külvilág szeme elől. Az elegán Caceres tartományban található, a Jerte völgy szívében, és telis tele van vízesésekkel, patakokkal és tengerszemekkel. A túrázni vágyók számára a leginkább ajánlott helyek egyike ez!

3

Garajonay Nemzeti Park, La Gomera, Kanári-szigetek

A Garajonay Nemzeti Park ködbe burkolózott babérerdejei úgy néznek ki, mintha csak valami történelmünk előtti tájat látnánk… habár dinoszauruszok szerencsére nincsenek! Ez a titokzatos hely valaha teljesen ködbe volt borulva, hiszen olyan idős hogy már a Harmadidőszakban is köztünk volt. Ha szeretnél ellátogatni ide, csak repülj el a kanári-szigeteki La Gomerába. Azonban jobb, ha vigyázol, hiszen könnyen szerelembe lehet esni ezzel a már-már isteninek tűnő hellyel, hogy soha többé nem is akarsz majd eljönni onnan!

4

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment