Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > Helyek, melyeket látnod kell, mielőtt meghalsz: Lenyűgöző kertek a nagyvilágban

Amerika

Helyek, melyeket látnod kell, mielőtt meghalsz: Lenyűgöző kertek a nagyvilágban

Helyek, melyeket látnod kell, mielőtt meghalsz: Lenyűgöző kertek a nagyvilágban
április 28
07:28 2015

Itt a tavasz, ami azt jelenti, ez a tökéletes időpont arra, hogy kiélvezzük a kertek szépségét városainkban és az egész világon. A világ leggyönyörűbb és leglenyűgözőbb kertjei az idők folyamán szép lassan turista látványosságokká alakultak, ahol csodálatos színekben pompázó virágokon ámulhatsz. Ma bemutatunk nektek néhányat a legjobbak közül!

Keukenhof kert – Hollandia

Lenyűgöző virágok példátlan bősége található itt, minden mennyiségben, valódi művészi elrendezésben. Keukenhof igazán egyedi, világszerte ismert és Hollandia egyik leggyakrabban látogatott helye. Ez a kert 7 millió tulipánnak ad otthont, ezek közül néhány exkluzív hibrid különlegesség, a kert dolgozói által termesztve és nevelve. Keukenhof legnagyobb büszkesége „Baba Yoga”, azaz a fekete tulipán.

1holland

Curitibai Botanikus Kert – Brazília

A Fanchette Rischbieter Botanikus Kert néven is ismerik ezt a helyet, amely Curutubában, azaz Paraná állam fővárosában található és Brazília déli részének legnagyobb városa. 1991-ben nyitották meg azzal a céllal, hogy a francia kertészeti stílussal szálljanak versenybe: szökőkutak, vízesések, tavak és egy 458 négyzetméteres üvegház tarkítja, melyben trópusi különlegességek találhatók.

2brazil

Butchart Kertek – Kanada

Butchart a világ egyik leghíresebb kertje és egyértelműen az egyik leggyönyörűbb is. A lélegzetelállító látványtól másodpercekig szóhoz sem fogsz tudni jutni: hatalmas színes, élénk, látványos és örökzöld terület, melyet az év bármely szakaszában meglátogathatsz.

3kanada

Yuyuan Kert – Kína

Különböző pletykák szerint Yuyuant a Ming dinasztia idejében hozták létre, nagyjából 400 évvel ezelőtt. A hagyományos kínai stílusban építették: rengeteg szikla, fa, tó, sárkányokkal díszített falak, számtalan kapu és rengeteg cikk-cakkos híd különíti el a különböző területeket. Többször volt már felújítva és újranyitva a kert. Legutóbb 1961-ben történt meg mindez, Shanghai felszabadulását követően. Aki szeretné meglátogatni a kertet, jobban teszi, ha ide kattint.

4kína

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment