Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Lenyűgöző földalatti állomások – Első rész

Témák

Lenyűgöző földalatti állomások – Első rész

április 27
19:18 2015

Körbeutaztuk a Földet azért, hogy megmutassuk nektek a világ leggyönyörűségesebb földalatti állomásait. Párizs jutott hirtelen eszedbe a nosztalgikus és elegáns hangulatával? Nem tudunk erre nemet mondani, de olvass tovább és vess egy pillantást többek között München vagy Stockholm megállóira.

1. U-bahn – München, Németország

A müncheni állomás foglalja el az első helyet a listán. A 70-es években nyitották meg először: színes, kreatív, modern és nagyon praktikus. Neon fények alatt várhatsz a vonatodra, melynek hatására olyan érzésed támad, mintha a jövőbe utaztál volna. A legszebb állomások közül is kiemelhetjük a Münchener Freiheitet 11 oszlopszerű, négy méter magas világításával. Persze mondhatnánk a Westfriedhofot is a hatalmas Igno Maurer csillárjaival. Ráadásul Münchenbe eljutni is könnyű Budapestről.

1

2. Tunnelbana – Stockholm, Svédország

Stockholmban összesen 110 állomás található, ezek közül 90 teljesen ki van dekorálva, festve, melyek dizájnját 150 különböző művész alkotta meg. Stockholmban a földalatti utazás egy soha véget nem érő művészeti kiállítás. Mozaikok, csempézetek és valódi római oszlopok egyaránt részét képezik ennek a múzeumnak.

2

3. Moscow underground – Moszkva, Oroszország

Mozaikok, szobrok, arany stukkók… Elegancia és fényűzés azok a szavak, amelyekkel legjobban leírhatjuk a moszkvai földalatti állomásokat. Először 1935-ben nyitották meg azzal a céllal, hogy „az Emberek Háza” legyen. Az egyik kedvenc állomásunk Majakovskaja. Egy valódi látványosság! Te is imádni fogod…

3

4. Formosa Boulevard Állomás – Kaohsiung, Taiwan

Képzelj el egy hatalmas kupolát, melyen színes, ragyogó kristálydarabokból állítottak össze. Ezt fogod látni te is, ha ellátogatsz az állomásra, melyet a Narciso Quagliata nevezetű artista tervezett. Lehetetlen nem észrevenni ezt a helyet, mely megtöri a mindennapi munkába járás monotonitását. Igazi pszichedelikus élmény!

4

5. Művész állomások – Nápoly, Olaszország

Olaszország egyik legjobb folytonos kiállítása a föld alatt lelt otthonra. Hát nem nagyszerű? 90 különböző bel- és külföldi művész vett részt és újította meg a város földalatti rendszerét és ők közös erővel tudták létrehozni ezt a remekművet. A neonfényekkel felírt idézetek a Convivióból, vagy az emberi kommunikációt és intelligenciát szimbolizáló struktúra csak néhány a lenyűgöző példák véget nem érő sorából, melyeket itt találhatsz.

5

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment