Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Lenyűgöző földalatti állomások – Második rész

Témák

Lenyűgöző földalatti állomások – Második rész

Lenyűgöző földalatti állomások – Második rész
április 27
19:25 2015

Ha azt gondolod, eleget láttál az előző részben, akkor várj amíg megmutatjuk a következő 5 állomást! Korszerűség és elegancia egyesül annak érdekében, hogy megalkossa ezeket a nagyszerű állomásokat, melyeknek köszönhetően egész nap csak oda-vissza akarsz majd utazgatni!

6. BurJuman állomás – Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Első osztályú földalatti egy első osztályú városnak. Meg sem kellene hogy lepődjünk azon a tényen, hogy ez a világ leghosszabb számítógép által vezérelt föld alatti hálózat. A BurJuman állomás teljesen lenyűgöző: tenger alatti témával és medúzákra hajazó csillárokkal operál, ennek következtében az óceán mélyén érezheti magát az ember.

6

7. Bilbao – Baszk ország, Spanyolország

Betont, acélt és üveget használtak ahhoz, hogy megteremtsék a világ egyik legkorszerűbb és legfejlettebb földalatti állomását. Bilbaóban a földalatti először a 90-es években nyílt meg, és Norman Foster legénysége tervezte. Ez az állomás minden kétséget kizáróan a város ékkövei közé tartozik.

7

8. Ekaterinburg – Oroszország

Az egykori Szovejúnió harmadik legnagyobb városa Moszkva és Szentpétervár után, amely kivételen földalatti hálózattal bír. Az egyedi szovjet stílus mindenhol felfedezhető, és a villódzó kék, ezüst és arany színek sajátságos elegyét te sem fogod tudni nem észrevenni!

8

9. U-bahn – Bécs, Ausztria

Nagyjából 80 km hosszan terül el, és ez Európa legkreatívabb földalattijai közé tartozik. A vonzó állomások egyenlő értékűek a város legféltettebb kincseivel. A Karlsplatz állomás, melyet Otto Wagner tervezett, mind közül kiemelkedik egyedi osztrák modernizált stílusával. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy láthass 3 millió Murano darabot, melyek együttese képezi az Antonn Lehmden falfestményeket. Továbbá amennyiben olyan művészek remekműveit is szeretnéd megcsodálni, mint például Ernst Caramelle vagy épp Peter Kogler, akkor válaszd az U1, U” és U3-as vonalakat. Bon voyage!

9

10. Prága – Csehország

A zöld, piros és sárga vonalakból (A, B és C sorrendben) tevődik össze a prágai metróhálózat. 1974-ben készült el és nagyjából egy milliárd utast mozgat meg évente. Az egész világon az egyik leghatásosabb földalatti rendszeréről van szó, ráadásul az egyik legtisztább is. Praktikus, hasznos, színes és nagyon gyors. Hát nem tökéletes?

10

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment