Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > 5 ok, amiért érdemes ellátogatni Lisszabonba

Európa

5 ok, amiért érdemes ellátogatni Lisszabonba

5 ok, amiért érdemes ellátogatni Lisszabonba
május 15
21:19 2015

Nem igazán számít, hogy a múzeumokért és a történelemért rajongsz, vagy inkább sétálgatnál és körbejárnád a várost, mert Lisszabonban mindkettőre van lehetőséged. A portugál főváros lenyűgöző múlttal rendelkezik, melyet a gyönyörű műemlékeiről, katedrálisairól és múzeumairól ismerhetünk fel. Ráadásul rengeteg vásár, bár és étterem van, ahol a hal és a tengeri ételek csodálatos ízvilágától érezheted magad lenyűgözöttnek. Bízz bennünk… Lisszabon téged is el fog csábítani.

Belém torony

Egyértelműen helye van a listánkon, hiszen a város egyik jelképéről van szó. A tornyot a 17. század elején építették mintegy védekezésképpen, illetve azért is, hogy üdvözöljék azokat, akik visszatértek az „újvilágból”. Nem meglepő a tény, hogy az építmény felkerült az UNESCO Világörökségi helyszínek listájára… teljességgel lenyűgöző!

1

Santa Justa lift

Első pillantásra azt hihetné az ember, hogy ez egy Tim Burton filmből egy kivágott jelenet. Azonban ez a neogótikus stílusú felvonó, mely a város szívében van elrejtve, Lisszabon egyik legérdekesebb építészeti darabja. A felvonó legfontosabb feladata az az, hogy összekapcsolja a város legalacsonyabb pontját a legmagasabban, így nyújtva gyönyörűséges kilátás a tájra. Ha egyszer felmész, sétálj egyet a Chiado nevezetű kerületben is, vagy nézd meg a Carmo templom romantikus omladásait.

2

Utazz villamossal

Habár a városban sokféleképpen lehet közlekedni, nem használni a történelmi jelentősségű sárga villamost egy valóságos bűn elkövetésével érne fel. Így könnyedén fel lehet fedezni a lisszaboni tájat anélkül, hogy végiggyalogolnád az egész napodat. Válaszd a 28-as számú villamost, és fedezd fel a város varázslatos világát, mint amilyen például a Katedrális.

3

La Baixa kerület

Ez a nagyszerű kerület kiváló alkalom lehet arra, hogy sétálj egyet és nézd a lenyűgöző épületeket anélkül, hogy hegyekbe tartó utcákon kéne átkászálódnod, melyeket a város összes többi részén megtalálhatsz. Kezdhetsz mondjuk a Restauradores térrel, aztán menj a Rossio térre és annak csodálatos vasútállomására. Végezetül pedig látogass el a Marquis de Pombal térres. A túrádat pedig fejezd be egy kis pihenővel a Commerce téren, ahol le tudsz ülni egy italra bármelyik bárban.

Jerónimos Monostor

A Belém kerületben található, és a Jerónimos Monostor is részt a Világörökségnek. Ezt az abszolút lenyűgöző épületet a 17. században emelték, és itt található például a felfedező Vasco da Gama sírja is. Ne hagyd ki a lélegzetelállító klastromot és annak óriási folyosóit és azok boltozataiz és oszlopait, melyeket Manueline stílusban díszítettek ki.

4

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment