Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > 5 ok arra, hogy kilépj a munkahelyedről és utazz!

Amerika

5 ok arra, hogy kilépj a munkahelyedről és utazz!

május 06
19:24 2015

Megint eljött az évnek azon szakasza, amikor mindenről álmodozunk, csak arról nem, hogy egy irodában ücsörögjünk. Mi persze tudjuk, hogy szereted a munkádat, de… Nem szeretnél inkább külföldre utazni? Legalább egy pár napra? Felejtsd el a kifogásokat és kezdd el tervezgetni a következő kirándulásodat! Szökséged van ötletekre? Mi adunk neked ötöt is.

Moorea-szigetek – Francia Polinézia

Ez a paradicsom a Csendes-óceán déli részén terül el. Színtiszta boldogság. Moorea a kristálytiszta lagúnákatt, ízletes gasztronómiai csodákat és összességében nyugodtságot, relaxációt nyújt vendégei számára. Ha szükséged van egy pár napos kikapcsolódásra, ez az ideális úti cél számodra.

1

Lofoten-szigetek – Norvégia

Épp egy Lofoten-szigeteki kirándulásra van szükséged egy hosszú és fagyos tél után. Tiszta és friss levegő (kivéve ha a halászkikötők mellett sétálsz el) jellemzi a helységet, ráadásul májustól augusztusig 24 órás napsütést élvezhetnek az idelátogatók. Ideális választás az irodakukacok számára.

2

Mendenhall jégbarlangok – Alaszka

Ahhoz, hogy szemtanúja lehess ennek a természeti csodának, előbb kajakoznod és sétálnod kell egy kicsit a Mendenhall gleccser fagyos útszakaszain. Ne aggódj, megéri az erőfeszítéseidet. Sajnos a barlangok lenyűgöző formáját közvetlenül a globális felmelegedés okozta, de valljuk be őszintén, nehezen lehetne ennél látványosabb végeredményt elképzelni.

3

Dzintup Cenote – Mexikó

Ez a szemkápráztató oázis a Yucatán-félsziget alföldjei alatt van trükkös módon elrejtve. Egy egyszerű nyílás a mészkő tetőn éppen elég ahhoz, hogy a napsugarak beférkőzzenek és megvilágítsák a varázslatos türkizkék vizeket. Ha nem akarod, hogy megtaláljanak, akkor ez a hely tökéletes választás.

4

Fingal barlangja – Skócia

A lenyűgöző formájú sziklák, melyek nevüket Finn MacCuminghaill királynak köszönhetik, olyan tökéletes pontosságú struktúrában álltak össze, hogy azt lehetne hinni, mintha mesterségesen készült volna el. Az igazság valójában az, hogy a barlangot hosszú éveken keresztül az erózió és különböző földrajzi folyamatok alakították olyanná, amilyen formában ma fellelhető. Mindenesetre csakis örömmel töltheti el azt az embert, aki úgy dönt, meglátogatja a természet ezen csodáját.

 

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment