Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Afrika > A világ legérdekesebb múzeumai, és azok mesterművei – Első rész

Afrika

A világ legérdekesebb múzeumai, és azok mesterművei – Első rész

május 07
10:00 2015

A kulturális turizmus az egyik fő oka annak, amiért sokan úgy döntenek, hogy elindulnak felfedezni a világot. Néha, amikor megérkezel egy nagy városba, egyszerűen nem hagyhatod ki a lehetőséget, hogy meglátogass egy-két múzeumot. Ma bemutatjuk nektek a világ legérdekesebb múzeumait, illetve azok legértékesebb kincsként kezelt remekműveit. Készen álltok?

Kairói Múzeum és Tutanhamon halotti maszkja

A Régiségek Minisztériuma alapította 1835-ben annak érdekében, hogy konzerválja és megőrizze az egyiptomi kultúra legfontosabb örökségeit. A Kairói Múzeum jelenleg a Tahrir tér karakterisztikus vörös épületében található. Hatalmas gyűjtemény van itt, melyek az Ókori Egyiptomból maradtak meg, melyek közül Tutanhamon halotti maszkja emelkedik ki. Ezt tartják az egyiptomi művészet legbecsesebb kincsének.

1

A British Museum és a Rosette-i kő

A rosettai kő megszámlálhatatlanul sok vitatémát szolgáltatott már a napóleoni háborúktól kezdődően, amikor is felfedezésre került Egyiptomban. Manapság a British Museum tulajdonát képezi és itt van kiállítva. Az egyik leglátogatottabb tárgyként tartják számon a kiállításon. Ez a múzeum volt az első ilyen fajta Európában, melynek ma már az éves látogatottsága meghaladja az 5 millió főt.

2

A Louvre Múzeum és Da Vinci Mona Lisája

Több napra is szükséged lenne ahhoz, hogy a Louvre összes termét bejárd, a galéria példaként áll a többi nemzeti múzeum előtt. Ez Franciaország legfontosabb múzeuma és egyben a leglátogatottabb is. Több, mint 9 millió ember megy el évente a Louvre-ba. Leonardo Da Vinci Mona Lisa című világszerte ismert és elismert festménye a legkiemelkedőbb alkotás az egyébként is meglehetősen nagyszerű minőségű művészeti darabok között.

4

Az Uffizi Képtár és Vénusz születése

Da Vincitől Botticellihez, Párizsból pedig Firenzébe költözünk. Vénusz születése az olasz reneszánsz egyik kiemelkedő remekműve, melynek Botticelli szobájában lehet csodájára járni. Órákon keresztül lehet sétálni ezen a soha véget nem érő kiállításon. Erősen javasoljuk hogy jó előre vedd meg a jegyedet, mert a sok ugyanolyan véget nem érően hosszú, akárcsak a gyűjtemény.

Birthplace of the Renaissance, Florence, Italy.

Birthplace of the Renaissance, Florence, Italy.

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment