Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Amerika > Elhagyatott helyek, melyeket mindenkinek látnia kellene legalább egyszer

Amerika

Elhagyatott helyek, melyeket mindenkinek látnia kellene legalább egyszer

május 08
00:26 2015

Azoknak, akik szeretnének elmenekülni a hemzsegő nagyvárosok zajától, és egy csendes, ám ezzel együtt új élményeket kínáló helyre vágynak, azoknak íródott ez a cikk. Ma bemutatjuk nektek azt a négy helyet, melyek tökéletesek a következő kirándulásod úti céljainak, amennyiben szeretnél egy kicsit eltűnni a világ elől. Olvass tovább és már kezdhetsz is pakolni!

Yonaguni-Jima, Japán

Létezhet egyáltalán magányosabb hely egy tenger alatti városnál? A nyolcvanas években néhány búvár felfedezett egy sziklacsoportot Japán legnyugatibb szigeténél, nagyjából 25 méterrel a tengerszint alatt, melyek úgy tűntek, mintha egy ősi civilizáció maradványai lennének, akik nagyjából 5,000 évvel ezelőtt élhettek ott. Lehet, hogy ez Atlantisz elveszett városa, vagy csak egy természetes képződmény, de az biztos, hogy az ennél a japán szigetnél található tengerfenék a világ egyik legnagyszerűbb látványossága.

1

Atacama-sivatag, Chile

Sem eső, sem pedig felhő. Ez a világ legszárazabb sivatagja, amely Chile, Peru, Bolívia és Argentína között terül el. Atacamában a hőmérséklet éjszaka -25 fokra is lehűlhet, nap közben pedig akár az 50 fokot is elérheti. Vulkánok, dűnék, flamingókkal teli sós lagúnák, véget nem érő fennsík, álomszerű napnyugta és napfelkelte és a világ legcsillagosabb ege. Ezek mindazok a dolgok amiket megtapasztalhatsz Földünk ezen elhagyatott részén.

2

Tubbataha zátony, Fülöp-szigetek

A világ második legnagyobb korallzátonya, közvetlenül az ausztrál Nagy-korallzátonyt követően. Ezt a helyet, melyről alig tud pár ember, a Fülöp-szigeteken találhatjuk. 34 km hosszan terül el és több, mint 400 korall fajtát tudunk megkülönböztetni itt, illetve még egy irigylésre méltó tengeri élet amit az Apo Zátony nyújtani tud nekünk. Azonban a Fülöp-szigetek tengervilágának gyöngyszeme a Sulu-tenger közepén található, hajóval 12 órára a Princess kikötőtől. 33,000 hektárnyi területen elfekvő tengeri park korallal bevett falakkal, cápákkal, halrajokkal és vidám teknősökkel, melyek bármely odamerészkedő búvárt le fognak nyűgözni. Nem árt vigyázni azonban: Tubbatahát csak márciustól júniusig lehet látogatni a változó időjárási viszontagságok miatt.

3

Húsvét-sziget, Chile

A Húsvét-sziget a Föld leginkább elszigetelt szigete. Barátságtalan utak, vulkánok, cápákkal hemzsegő paradicsomba illő tengerpartok… és moaik, méghozzá rengeteg. Ezek a rejtélyes nagyfejű alakok mindenütt ott vannak a szigeten. Bérelj egy off-road járművet és fedezd fel minden eldugott szegletét a földnek, ahol, ezek szerint az idő nem igazán telik. Azonnal szerelembe fogsz esni az emberekkel, a vadlovakkal és a több száz csodálatos dologgal, amit rejt a sziget.

4

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment