Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Európa legszebb tengerpartjai

Európa

Európa legszebb tengerpartjai

Európa legszebb tengerpartjai
május 30
13:02 2015

Ezeknek a tengerpartoknak semmi okuk irigykedni a Karib-szigetek vagy Hawaii látványvilágára. Ha szeretnél megtervezni egy gyors kiutat erre a nyárra és még nem döntötted el, hogy hova is menj, akkor most ajánlunk neked három lenyűgöző úti célt, amit nem kellene kihagynod!

Rodasi tengerpart – Cies-szigetek, Spanyolország

Mihelyst megteszed az első lépésedet ezen a tengerparton, rögvest úgy fogod magad érezni, mintha az egyik tévében látott karibi paradicsomban járnál. Mindez azért van, mert rengeteg közös vonás van a Karibi-térség és e között a sziget között: fehér homok és gyönyörű, türkizkék víz. Azonban pálmafák helyett… itt fenyőfák vannak. Korallok és barrakudák helyett pedig kagylók. Ez a Cies-szigetek Nemzeti Parkjának legnagyobb tava, és csakis kizárólag hajóval érhető el.

1

Kék Lagúna – Comino-sziget, Málta

Ha szeretsz úszni, akkor itt találod Máltán belül a legjobb lehetőséget erre. Akárcsak az előző szigethez, ide is csak hajóval lehet eljutni, amely a főszigetről indul. Ezt a szigetet az aprócska északi Comino sziget és egy másik, még kisebb sziget, a Cominotto között találjuk. Ne felejtsd otthon a búvárszemüvegedet, hogy felfedezhesd a tengeri élet csodáit. Ajánljuk, hogy kelj fel korán, hogyha szeretnél helyet szerezni magadnak és a családodnak, nem pedig egy helyre akarsz bezsúfolni mindenkit!

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Macarelleta-öböl – Minorka, Spanyolország

Az előbbi az erre a partra is érvénye: ha szeretnéd kiélvezni és találni magadnak helyet, akkor korán kell felkelned. Ez a sziget a Macarella öböl kishúga, amely szintén Minorkán található. Hogy elérd ez előbbit, az utóbbi helyen le kell majd parkolnod az autódat és átsétálni egy kis ösvényen. Ez mindössze nagyjából öt perces séta lesz. A kristálytiszta vízben itt szinte egyáltalán nincsen medúza. Tökéletes hely ruha nélküli napozásra… Bizony, ez egy nudista strand!

3

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment