Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > Három tipp, hogy hogyan spóroljunk pénzt Délkelet-Ázsiában

Ázsia

Három tipp, hogy hogyan spóroljunk pénzt Délkelet-Ázsiában

Három tipp, hogy hogyan spóroljunk pénzt Délkelet-Ázsiában
május 25
15:15 2015

Olcsó szállás, étel és sör. Ez minden utazni vágyó álma, akik limitált pénzügyi kerettel vágnak útnak. Ezért tartozik Délkelet-Ázsia a legjobb úti célok közé: Vietnam, Kambodzsa, Laosz és Thaiföld. Mindegy, merre akarsz indulni. Itt vannak a legjobb tippek, amiket ha betartasz, egy valóságos vagyont spórolhatsz meg!

Válassz éjszakai buszt és vonatot

Amikor csak lehetséges, válassz éjszakai buszt vagy vonatot. Olcsóbb, ráadásul eléggé kényelmes is. A vonatok és buszok javarészén található lehajtható ágy vagy hátrahajtható ülés, ráadásul többnyire légkondicionáltak is. Néhány utazó nem szeret éjszaka útnak indulni biztonsági okokból, de az az igazság, hogy nappal utazni ugyanannyi veszélyt rejt magában. Csak figyelj oda a dolgaidra és a téged körülvevő emberekre. Így pénzt is spórolhatsz majd, és nem kell feláldoznod egyetlen percet sem a a városnézésedből vagy a napozásodból. Válaszd a hátradönthető üléseket: ez egy olcsóbb, és tisztább megoldás. Ezt követően már csak a legolcsóbb szállást kell megtalálnod a tökéletes nyaralás érdekében.

1

Egyél utcai étkezdékben

Sok utazó nem mer az utcán kínált ételből enni, mert félnek a gyomorrontástól, vagy valami rossztól. Pedig valójában az utcán kínált ételek mindig frissek és olcsók. Nagyon keveset kell fizetned azért, hogy valóságos finomságokat kóstolj meg az utcákon elhelyezett bódékban. Az itt található termékek mindig frissek, melyeket a helyi piacon vásároltak a közelmúltban. Szóval, tudod, csak válassz egy közkedvelt helyet, és asszimilálódj a helyiekkel!

2

Igyál Bia Hoit

Amikor italokról van szó, mindig válaszd a nemzeti terméket, főleg ha igazodnod kell a büdzséhez. Minden nap nagyjából délután 5 óra körül a vietnami kávéházak piros műanyag berendezéseket pakolnak a járdákra. Ez csak egy dolgot jelenthet: Eljött a Bia Hoi ideje! Egy korsó 10 centbe kerül, míg az ázsiai előétel ára 50 cent. Ez egy nagyon gyakori rituálé, ráadásul minden országnak megvan a maga Bia Hoi formátuma, ami egy Hanoiban gyártott sör. Használd ki a lehetőséget, próbáld ki a legfinomabb ételeket és találkozz imádnivaló helyiekkel.

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment