Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Hat lenyűgöző tó a világon

Témák

Hat lenyűgöző tó a világon

Hat lenyűgöző tó a világon
május 26
19:53 2015

Szeretnénk nektek kedvet adni egy kis kiránduláshoz. Ezen cikkünk alkalmával a világ leggyönyörűbb tavai közül szeretnénk bemutatni nektek azt a hatot így első körben, amelyekről úgy gondoltuk, hogy a leginkább szeretni fogjátok. Lássuk hát!

Jiuzhaigou-tó, Kína

Az itt található rikító kék és smaragdzöld színekben pompázó kristálytiszta víz egyike a leggyönyörűbb látványosságoknak a szecsuani Jiuzhaigou öböl bioszféra-rezervátumának. Ez egyben az UNESCO Világörökségnek is a részét képezi. Ha ők is úgy gondolják, hogy ez egy nagyszerű hely, akkor valóban az lehet, nem gondolod?

1

Tekapo-tó, Új-Zéland

A tó alján lévő gleccserek a fő okai a víz gyönyörű szép türkizkék színének. A Mackenzie-medencében találhatjuk ezt a tavat. 700 méterrel a tengerszint felett. A körülölelő színárnyalatok rabul fogják ejteni a szívedet.

2

Plitvicei-tavak Nemzeti Park, Horvátország

Erdők, vízesések, folyamok és buja növényzet tarkítja a Zágrábtól autóval mindössze két órányi útra lévő helyet, melyet a Plitvicei-tavak Nemzeti Park szívében találunk. A fő tava, a Kozjak 47 méter mély, míg a legmagasabb, a Proscansko Jezero 636 méterrel helyezkedik el a tengerszint felett.

3

Covadonga-tavak, Spanyolország

Spanyolország leggyönyörűbb tájai közé tartozik a Picos de Európához tartozó Enol és Ercina gleccserek és tavak. Magasabban találhatóak ezer méternél is, ennek köszönhetően a Covadonga-tavak az év minden napján kiváló látványt nyújt. Tiszta vizét varázslatos táj veszi körül. Itt biztosan nem fog rád törni a honvágy!

4

Liyu-tó, Taiwan

Kevesebb, mint 30 percnyi távolságra van Hualientől Taiwan déli részének legszélesebb tava. Nyugodt hely ez, melyet hegyek ölelnek körül és ahol csodálatos pikniken vehetnek részt az idelátogatók a lélegzetelállító látványnak köszönhetően. Aztán akár pihenhetnek is egyet a víz nyugtató hatású hangjára.

5

Melissani-tó, Görögország

Ha egy elbűvölő földalatti tavat keresnél, akkor megtaláltad a tökéletes választást. A Melissani-tó Cefalonia szégetén helyezkedik el, amely méltán híres gyönyörűségéről, a tengerpartjáról és a Corelli kapitány mandolinja című filmről, melyben Nicolas Cage és Penélope Cruz játszották a főszerepet. Ha szeretnéd megtapasztalni a türkiz ezernyi árnyalatát, akkor ez a te nagy napod! Teljességgel lenyűgöző!

6

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment