Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Legjobb úti célok női utazók számára

Utazási tippek

Legjobb úti célok női utazók számára

Legjobb úti célok női utazók számára
május 17
09:00 2015

Marlo Morgantől Isabel Suppáig folyamatosan csak növekszik azon hölgyek száma, akik úgy döntenek, hogy telepakolják a bőröndöt és megteszik az álomutazásukat. Ez alkalommal te vagy a főszereplő, ezért a női olvasóknak ajánljuk ezen cikkünket, akikben megvan a kellő bátorság ahhoz, hogy elrepüljenek. Vásárlás? Egzotikum? Kaland? Nem igazán számít, mit keresel, mert ezekben a városokban egyszerűen mindent meg fogsz találni, ami egy női utazónak kellhet.

Párizs: utcai költészet és a haute couture minden rejtelme

Romantikus és szofisztikált, Párizs azon helyek közé tartozik, ahova megéri elmenni azért, hogy megszabadulhass a félelmeidtől. Úgy érezheted magad, mint Meg Ryan a Francia csók című filmben, sétálj csodálatos épületek körül, mint amilyen például az Eiffel-torony, vagy a Notre-Dame-székesegyház. Élvezd a Szajna folyó kilátását a Pont d’lenáról és fejezd be a tökéletes napot egy látogatással a Lafayette Galériában vagy az egyedülálló Marché de Saint Germainban.

Paris, France

Cuzco és az Inka kultúra maradványai

Titokzatos és varázslatos, ezekkel a szavakkal lehetne legjobban leírni Cuzcot, amely azon helyek közé tartozik, amelyeken az idő látszólag megállt. Az épületek telis tele vannak a kolumbiaiak előtti kultóra nyomaival, melyektől a turisták szóhoz sem fognak tudni jutni. Ejtsd magad ámulatba a Plaza de Armas nevezetű főtérnek és a La Companía templomnak köszönhetően. A mi tanácsunk annyi lenne, hogy mélyülj el az inka kultúrában és nézz szét a környéken, mert olyan helyeket találhatsz, mint például a Sacsayhuamán maradványai, a Qenqo labirintus vagy a lenyűgöző Machu Pichu szentély, amely 3 órára van Cuzcótól.

2

Brugge, a tündérmesék városa

Ha a Grimm fivérek ma is életben lennének, biztosan Bruggébe költöztetnék a meséiket, amely város ma a Világörökség részét képezi. Kristálytiszta víz folyik a lenyűgöző csatornákon keresztül a házormok között, így teremtve varázslatos atmoszférát. A városközpont házai, alig két km-re olyan helyek találhatók ott, mint például a Piactéri harangtorony, a Burg tér, a Szent Vér Bazilika vagy a Memling Múzeum. Megnézheted a Csokoládé Múzeumot is, miközben finom és különleges söröket kóstolsz a De Garre-i serfőzdében.

3

A legfrissebb divat és egzotikum Shanghaiban

A legtisztább keleti hagyományok ötvöződnek a merész építészeti stílussal Shanghaiban. Az óvárosban az épületek és parkok ázsiai stílusába rögtön szerelmes leszel, mint például a csodálatos Yu kertje, a Huxinting Teaház vagy a Jade Buddha Templom. Azok pedig, akik inkább érdekeltek a jövőt idéző látomásokban, ne felejtsenek el elmenni a Pudong nevű kerületbe. A városra a legjobb kilátást a Keleti Gyöngy Rádió és TV Torony tetejéről és az SWFC csillagvizsgálójában lehet megtalálni.

4

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment