Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Elveszett helyek, elveszni vágyóknak

Témák

Elveszett helyek, elveszni vágyóknak

Elveszett helyek, elveszni vágyóknak
május 18
09:00 2015

Megesik, hogy el kell tűnnünk a világ zaja elől és a mindennapok aggodalmaitól, de egyszerűen nem tudjuk elképzelni, mégis hogyan tegyük mindezt. Ma segítünk neked ebben, ugyanis bemutatunk néhány egészen egyedülálló helyet, amelyek teljesen el vannak rejtve a külvilág szemétől. Olyannyira, hogy még odajutni is nehézkes feladat lehet. Azonban aggodalomra semmi ok, ha odaérsz, busás jutalomban fogsz részesülni a lenyűgöző látványnak hála.

Grönland

Fjordok, északi fény, jéghegyek, meleg vizű források és kutyaszánon való felfedező túra, ezeket a csodákat lehet megtalálni a hatalmas szigeten barangolva. Grönland belsejében található egy gleccser is, melynek területe több, mint kétmillió négyzetkilométer. A hőmérséklet általában nem haladja meg a 10 Celsius fokot… Azonban libabőrös leszel (és nem a hideg miatt!) már akkor is, ha meglátod az olvadó jeget, amint beleesik a tengerbe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tonga

Fidzsi-szigetek, Tahiti, Szamoa… Ezeket te is ismerheted, de vajon Tongáról hallottál már? Új-Zélandtól kétezer km távolságra található egy ország, melyet 176 apró Polinéz sziget alakított négy szigetcsoporttá, melyek közül mindösszesen 36 lakott. Tongát sosem gyarmatosították, így meg tudták őrizni ősi kultúrájukat, melyet a buja természet, a tengerpart hófehér homokja, korallzátonyok, tavak és ősi vulkánok kráterei ékesítenek. Ha szeretnél megtapasztalni valami egészen egyedülálló dolgot, akkor menj el a Vava szigetre, ahol minden évben júniustól októberig tart a hosszúszárnyú bálnák párzási rituáléja.

2

Gejzírek völgye, Oroszország

Kamcsatka vulkanikus félszigetének keleti részén, Oroszország és Alaszka között található a vVölgye, melyet csak helikopterrel lehet megközelíteni, amire Petropavlovskban lehet felszállni. Nehézségek árán lehet eljutni oda, és nem éppen olcsó megoldás, viszont teljes egészében megéri azért az élményért, amelyet a lélegzetelállító táj nyújt: meleg vizű források százai, üdvözölnek gőzölögve, forró vizek 40 méter magasságú oszlopaival.

3

Lappföld

Ismertebb nevén ez a hely a Télapó szülőhazája. Finnországnak ezen része végtelen erdőket, befagyott tavakat és hihetetlen csendet rejt magában. Csak bámuld a nyáron soha le nem nyugvó Napot a faházadból, ahol egyetlen társaságod az erdő és a tavak. De akár belekóstolhatsz a rénszarvas húsába is a fagyos téli idő közepében, amikor azt sem tudod, mennyi az idő a folytonos sötétségnek köszönhetően.

4

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment