Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > Útikalauz egy alacsony költségvetésű utazáshoz Japánba

Ázsia

Útikalauz egy alacsony költségvetésű utazáshoz Japánba

Útikalauz egy alacsony költségvetésű utazáshoz Japánba
május 24
09:46 2015
100
SHARES

Igen, valóban lehetséges Japánba utazni anélkül, hogy el kellene költenünk egy vagyont! Ha akarod, lehetőségek millió tárulnak fel előtted, de ha inkább a hátizsákos utazó vagy, akkor sincs okod az aggodalomra: Japán téged is meg fog lepni. Itt vannak a tippjeink, melyeknek köszönhetően spórolhatsz majd egy kis pénzt a Felkelő Nap földjén járva.

Aludj egy rjokanban

Ha egy száz százalékosan japán élményre vágysz, akkor azt tanácsoljuk, hogy tölts el legalább egy estét egy rjokanban. Ezek a szállások valódi japán stílusban épített hostelek. Általában a reggelit is tartalmazza az ár. Hidd el nekünk, a futonágyon való alvás és a japán reggeli élménye felbecsülhetetlen! Ráadásul gyakran egy pár yukatát (hagyományos japán köntös) is adnak ajándékba, illetve teakészletet.

1

Finom étel, olcsón

A várakozásokkal ellentétben étkezni Japánban meglehetősen olcsó és igen nagy adagokat adnak. Rengeteg választék van finom ételekből és ízekből, ezek többsége ráadásul egészséges is. Egy jó tál tésztáért vagy egy angolnás gyudonért és levesért két jó helyet tudunk ajánlani, a szolgálatait baráti áron kínáló Sukiya és Yoshinoya étteremláncokat. Mindössze 5-600 yenből (körülbelül 1,500 Ft) jól tudsz lakni! Ezért is lehet mindig látni embereket, amint épp esznek. Még egy plusz pont: a víz mindig ingyenesen jár az ételed mellé, és olyan íze van, mint a gyömbérnek. Erősen ajánlott!

2

Használd a JR bérletét és a Hyperdia honlapját az országban való közlekedésre

Ne ess pánikba! A Felkelő Nap földjén mozogni könnyebb, mint aminek látszik. Ha épp egy alacsony költségvetésű utat tervezel, itt van máris két tanács: Menj és vegyél vasúti bérletet, amivel annyit utazol a szélsebes shinkansenen, amennyit csak akarsz a kiválasztott régión és időintervallumon belül. Megéri, bízz bennünk… egyetlen jegy Tokyóból Kyotóig drágább, mint egy egy hetes JR bérlet! Ráadásul a bérletbe beletartoznak a legfontosabb JR városi vonalak is, mint például a Yamanote vonal. Egyetlen forintot sem kell majd költened a metróért!

Mihelyst megvan a JR bérleted, a második eszköz, amit javasolnánk, az a Hyperdia weblapja, ahol megnézheted az ország összes vonat menetrendjét. Ne feledd, Japán a világ egyik legpontosabb, legprecízebb országa… Jobb időben érkezni!

3

100
SHARES

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment