Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > A világ leggyönyörűbb vízesései

Témák

A világ leggyönyörűbb vízesései

A világ leggyönyörűbb vízesései
június 10
08:00 2015

Ezen cikkünkben szeretnénk bemutatni nektek a világ leggyönyörűbb vízeséseit. Tarts velünk ezen az egyszeri kalandon, amelyet sosem fogsz elfelejteni!

Kaieteur-vízesés

Képzeld el, ahogy sétálgatsz Guayana trósusi esőerdejeiben Dél-Amerikában, követed a Patarus folyót és aztán hirtelen rátalálsz erre a lélegzetelállító, ámde meglehetősen ismeretlen vízesésre. A Kaieteur Nemzeti Parkban található, a Kaieteur-vízesés nagyjából négyszer magasabb, mint a Niagara-vízesés, és körülbelül kétszer akkora, mint a Victoria-vízesés.

1

Sutherland-vízesés

Egykoron azt hitték, hogy ez a Fiorland térségben található vízesés, amely az UNESCO Világörökség részét képezi, volt Új-Zéland legnagyobb vízesése. Habár kiderült, hogy a Browne-vízesés leszorította a második helyre, nagyságát és lenyűgözőségét nem vehetjük el tőle: eleinte még csak a fák között kikukucskálva láthatod meg, később pedig úgy fogod érezni magad, mintha egy tündérmesébe csöppentél volna.

2

Skógafoss

Ez a vízesés a Skóga folyónál található, mégpedig Izland déli részén. Ez a sziget egyik leggyönyörűbb látványossága a bőséges növényvilágának és a 60 méteres függőleges zuhatagának köszönhetően. Néhány legenda szerint aki átmegy a vízen, az meg fogja találni az első Viking telepesek elveszett kincsét, aki a vízfüggöny mögé rejtette el arannyal teli ládáját. Te készen állsz már a kalandra?

3

Ban Gioc – Dentian-vízesés

A Kína és Vietnam között húzódó határon található a Ban Gioc-i Dentian-vízesés, amely Ázsia legnagyobb vízesései közé tartozik. Nem különösebben számít magasnak a maga 30 méterével, viszont majdnem 200 méter széles. Az ország egyik legszebb látványossága ez a turisták számára. Pont tökéletes egy kis felfrissülésre, nem gondolod?

4

Niagara-vízesés

Jelen esetben nincs szükség bemutatóra, de attól még ugyanúgy lenyűgöz bennünket. Évente turisták milliói látogatják meg ezt a varázslatos természeti csodát. Az amerikai oldalról egy lépcsőzetes úton haladhatsz végig, amely során végül a Bridal Veils vízesés mellett fogsz kilyukadni. Azonban a kanadai oldalról három vízesés hihetetlen látványa tárul fel szemeid előtt. Te melyiket választanád?

5

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment