Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Híres forgatási helyszínek, melyekről nem is tudtad, hogy megnézheted

Témák

Híres forgatási helyszínek, melyekről nem is tudtad, hogy megnézheted

Híres forgatási helyszínek, melyekről nem is tudtad, hogy megnézheted
június 09
22:30 2015

Néha filmnézés közben eszünk be, hogy milyen jó lenne tudni, hogy hol is találhatóak azok a lenyűgöző helyek, vagy hogy egyáltalán léteznek-e. Most bemutatunk nektek 5 lenyűgöző helyszínt, ahol híres filmeket forgattak: valódiak, látványosak és te is megnézheted őket! Mire vársz még?

1. Híd a Kwai Folyón – Thaiföld

Valószínűleg te is láttad már a háborús filmek egyik legkiemelkedőbb alkotását, vagy legalábbis hallottad már a csodálatos zenéit. Nos, a film igaz történeten alapszik, a folyó fölötti híd pedig valóban létezik. A thaiföldi Kanchanaburi városában található meg. Azonban a filmet nem itt vették fel, és a filmben mutatott híd nem tökéletes mása az eredeti hídnak.

2. Csillagok Háborúja – Sevilla

A sevillai Plaza de Espana számtalan alkalommal volt már felhasználva filmfelvételek céljából. Ezek közül a legemlékezetesebb a Star Wars sorozat első két részében szereplő Naboo bolgyó fővárosa, Theed városa kapta Sevilla főterét arcképeként. Továbbá ezen a helyszínen forgatták az Arábiai Lawrence című film egyes jeleneteit is. Ha szeretné megnézni, hogy hol forgatták a Csillagok Háborúja egyes jeleneteit, ne habozzon!

3. Jurassic Park – Hawaii

Jurassic Park, Lost, Godzilla… Úgy tűnik, a Hawaiion található Oahu sziget a tökéletes hely azok számára, akik hatalmas lényekről és titokzatos eseményekről akarnak filmet készíteni. Foglalhatsz magadnak egy idegenvezetős túrát a sziget körül, hogy körbenézz merre mit vettek fel a filmekhez és a sorozatokhoz. Ne ess kétségbe, ha meglátsz egy óriási lábnyomot! A Godzilla stábja direkt hagyta ott őket.

4. Harry Potter – Alnwick Kastély, Anglia

A név bizonyára mit sem fog mondani neked. Azonban ha mindezt átneveznénk Roxfortra, a Boszorkány- és Varázsló Képző Szakiskolára, úgy már derengene, ugye? Bizony, minden egyes alkalommal, amikor csak Harry Pottert néztél, akkor láthattad az Alnwick Kastélyt. Mielőtt minden idők legközkedveltebb varázslója világhírűvé tette volna a kastélyt, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film, melynek főszerepét Kevin Costner alakította, szintén ebben a kastélyban volt felvéve.

5. Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag – Petra, Jordánia

A legendás és jól ismert Petra városát teljes egészében kőből építették fel, és 1985 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A világ egyik csodája… És igen, a tökéletes helyszín néhány jelenetnek az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmből.

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment