Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Mesébe illő helyek, amelyek még Disneyt is megihlették

Témák

Mesébe illő helyek, amelyek még Disneyt is megihlették

Mesébe illő helyek, amelyek még Disneyt is megihlették
június 13
16:43 2015

Te is Sebastiánnal együtt dalolva nőttél fel? Vagy talán úgy, hogy Aladdinnal együtt való kalandozásokról álmodoztál? Te is emlékszel minden egyes Disney film minden egyes sorára? Ha a válaszod igen, akkor te egy igazi rajongó vagy. Nekünk pedig csodálatos híreink vannak!Körbeutazhatod a Földet és meglátogathatod mindazon helyeket, amelyeket Walt Disney inspirációként használt fel műveihez, az Oroszlánkirálytól egészen a Fel!-ig.

Cikksorozatunk első részében néhány fantasztikus és mitikus kastélyt és palotát fogunk bemutatni nektek, Spanyolországtól Indiáig. Tudjuk, hogy te sem tudsz már tovább várni, úgyhogy fogjunk is hozzá. Disneyt is ámulatba ejtették, biztosak vagyunk, hogy veled is ez fog történni!

Eric kastélya – A kishableány

A Geneva-tó partján találhatod meg, a vaudi kantonban, Svájcban. Valódi neve Chateau de Chillon, azaz a Chillon Kastély. Ez Európa leggyakrabban látogatott kastélya. A hasonlóság egyértelmű, ugye?

Chillon Castle Wide Desktop Background

Chillon Castle Wide Desktop Background

A gonosz királynő kastélya – Hófehérke és a hét törpe

Most pedig Segovia városába költözünk, Spanyolországba, ahol az ország egyik legszebb vára található, a híres-nevezetes Alcázar. Igazából a színei és a formája varázsolja teljesen egyedivé ezt az erődítményt: csúcsos és fekete. A tökéletes lakhely egy gonosz boszorkány számára.

2

A Szultán palotája – Aladdin

Régi történet: szegény legény, aki szerelembe esik egy királylánnyal, összeházasodnak, és a palotába költöznek. De még micsoda palotába! Ezalkalommal a Taj Mahal tűnt az egyértelmű választásnak. Nincs semmi sem, amit összehasonlíthatnánk ezzel a varázslatos perzsa-arab kastéllyal, amely az indiai Agra városában található.

3

Királyi Palota – Aranyhaj és a nagy gubanc

Visszatértünk Európába, a következő állomás pedig Normandia, Franciaország. Egészen pontosan a Mont Saint-Michel-i szigetközösség, amely egy tipikus feudális hűbérváros. Nem csoda tehát, hogy ez a hely adta az ihletet a lámpások birodalmához. Hihetetlenül gyönyörű!

4

István Király kastélya – Csipkerózsika

Végül, de nem utolsó sorban pedig beszéljünk a Disney egyik nagy klasszikusáról, a Csipkerózsikáról. Emlékszel még a lenyűgöző kastélyra a film elejéről? Igen, arra amelyik egy hegy tetején van, rengeteg toronnyal. A való életben ez Neuschwanstein Kastély, Bajorország déli részén, Németországban.

5

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment