Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Négy lenyűgöző hely a szörf szerelmeseinek

Témák

Négy lenyűgöző hely a szörf szerelmeseinek

Négy lenyűgöző hely a szörf szerelmeseinek
június 10
18:00 2015

Trabanton szállni és utazni mindig élvezet. Azonban mikor a világot utazod körbe, hogy gyakorold a hobbidat, akkor ez színtiszta boldogsággá alakul át. Alábbi cikkünkkel szeretnénk kisegíteni benneteket abban, hogy felfedezzetek négy nagyszerű tengerpartot, ahol az év bármely szakaszán lehet szörfözni. Azt lesz a legnehezebb eldönteni, hogy melyiket nézd meg először!

Pipeline – O’Ahu, Hawaii

A mai formájában ismert szörfözés Hawaii szigetén alakult ki először. Pipeline a szörfölés Mekkája, történelmi jelentőséggel bír. Hat méter magasságig nyúló hullámokra lelhetsz itt, melyek kiszámíthatatlanul tekeregnek, mintegy hívogatva a merész sportolókat, akik meg merészelik lovagolni a hullámokat. Azonban ha még csak kezdő vagy, akkor csak azt tudjuk javasolni, hogy várj és fejlődj sokat, mielőtt idejössz: meglehetősen veszélyes, 1971 óta sokan haltak már meg.

1

Mavericks – Kalifornia, USA

Az Amerikai Egyesült Államokban található a világ legtöbb szörföse, ha pedig eszedbe jut Kalifornia, te sem tudsz másra gondolni, csak a szörfdeszkáikon lévő srácokra és lányokra. Mavericksben, a Half Boons-öböl sziklás tengerpartjának északi részén található, és egyszerűen ez a tökéletes hely a szörfözéshez. Gyakran több, mint 7 méter magas hullámok jönnek. A sport szerelmeseinek ezrei jönnek ide hogy táncoljanak egyet a víz tetején és élvezzék a nagyszerű atmoszférát.

2

Cloud Nine – Siargao-sziget, Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek álmaid trópusi tengerpartjait kínálja neked, a szörfölőknek pedig magát az édenkertet. Ráadásul ez a hely ritkán van tömve zsúfolásig, szóval van lehetőséged kevés emberrel szörfözni. Itt a hullámok jobbról balra haladnak, ellentétesen a világ többi részével. Érdekességképp nem árt tudni, hogy a part a nevét egy korábban itt elhunyt szörfös kedvenc csokoládé márkájáról kapta.

3

Superbank – Aranypart, Ausztrália

El tudsz képzelni egy 500 méter hosszú hullámot? Azt mondják, ha végigjárod, 2 km-rel messzebb fogsz kilyukadni, mint ahol elkezdted. Az Aranyparton, egészen pontosan a Szivárvány-öböl déli részén található ez a varázslatos hely, ahol rengeteg amerikai szörfös van. Itt egy nap alatt tudsz meglovagolni annyi hullámot, mint máshol egy egész hét során.

4

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment