Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > 10 dolog, amit 50. szüetésnapod előtt meg kell tenned – Első rész

Utazási tippek

10 dolog, amit 50. szüetésnapod előtt meg kell tenned – Első rész

10 dolog, amit 50. szüetésnapod előtt meg kell tenned – Első rész
július 06
18:00 2015

Az alábbi cikkünkben szeretnénk egy kisebb útmutatást adni azoknak az utazni vágyóknak, akik szeretnének kapni érdekes tippeket a következő túrájukra. Ezeket a helyeket mindenképpen meg kellene látogatnod, mielőtt betöltöd az 50-et!

Hajótúra az Antarktikára

Az Antarktikáról beszélni annyit tesz, mint a színtiszta természetről beszélni: hatalmas kék-fehér tájak, sehol máshol nem látni ilyet. Egzotikus, vadvilági és fagyos, a hatodik kontinensnek nevezett hely a tökéletes úti cél, ahol egy hajótúrát ki lehet élvezni. Nem fogunk hazudni neked, meglehetősen költséges egy ilyen utazás, ráadásul jó meleg ruházatra is szükséged lesz. Azonban minden pénzt megér, az akadályok ellenére is.

1Antarctica_Cruise_4

Megnézni az egyiptomi piramisokat

Kevés olyan dolog van, amit ne mondtak volna még el az egyiptomi piramisokról. A legjobb azonban mégis lemenni, és a saját szemeiddel megnézni. Repülj el a Fáraó földjére és fedezd fel, miért tartozott az ókori Világ Hét Csodája és a modern világ kiemelkedő csodái közé Giza piramisa, a legnagyobb és legősibb piramis.

2Egypt-Pyramids-Giza-Camels

Luxuskemping Afrikában

Glamping, azaz kemping luxuskörnyezetben. Tökéletes módja annak, hogy kiélvezd Afrika vonzó vadságát anélkül, hogy fel kéne adnod a nagy szállodaláncok által kínált komfortérzetet. Amikor glampingelni mész, egy nagyon nagy, ágyakkal felszerelt sátorban fogsz aludni, árammal és bogarak elleni védelemmel ellátott helyen. olyan országok, mint Kenya, Zambia és Tanzánia már kínálnak ilyen lehetőségeket, ráadásul meglehetősen sikeresen.

3glamping

Nézd meg a virágzó cseresznyefákat Japánban

A tavaszi szezon érkeztével néhány japán régió virágzásnak indul. A fehér virágszirmok tengerét árasztó cseresznyefák illatára mindenki felfigyel. A Hanami, azaz amikor ezek a fák elkezdenek virágozni, az országban az egyik legjobban várt esemény. De ez nem csak a látvány gyönyörűsége  miatt van, de az élet múlandóságát is szimbolizálja. Szóval, tudod, „Élj a mának!”

4cherry-trees-in-bloom-japan

Bortúra Franciaországban

A bor boldogítja a szomorút, élénkíti az öreget, inspirálja a fiatalt és elfeledteti a kimerültség terheit, ahogy Lord Byron szokta volt mondani. Azonban ha továbbra is kétségbe vonod ezt a teóriát, azt tanácsoljuk, vegyél részt Franciaországban egy bor túrán. Sok mindent megtudhatsz a borról Franciaországban, ahol hihetetlen széles és finom kínálat várja az érdeklődőket. Sétálj körbe a szőlőtőkék között, fedezd fel a pincéket és tanuld meg, hogyan lehet kiélvezni a bor zamatát. Az Alsace és a Bordeaux mellett környék két tökéletes pont a kezdéshez.

5foodwine-hero

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment