Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > 8 dolog amit meg kell tenned, mielőtt betöltöd a 30-at – Első rész

Utazási tippek

8 dolog amit meg kell tenned, mielőtt betöltöd a 30-at – Első rész

8 dolog amit meg kell tenned, mielőtt betöltöd a 30-at – Első rész
július 06
08:02 2015

Mielőtt komolyan elkezdesz dolgozni, mielőtt családot alapítasz, mielőtt leláncol egy bank és a lakáshiteled… mielőtt a felnőttléttel járó felelősségek átveszik az irányítást az életed felett, menj és csinálj néhány őrültséget! Ötletekre van szükséged? Adunk neked most nyolcat is!

Sétálj az Inka csapáson és nézd meg a Machu Picchut

Kevés túraútvonal dicsekedhet olyan lenyűgöző végponttal, mint a Machu Picchu. Az Inka csapás egy 43 km-es útvonal, amely az UNESCO Világörökség részét képező helynél végződik, és keresztül megy esőerdőkön és ködfátylakon, illetve Peru és a világ egyik leggyönyörűbb kilátásával büszkélkedhet. Koronázd meg a túrát a Nap Kapujával és a Machu Picchu lenyűgöző rommaradványaival. Ez egy életre szóló élmény lesz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hátizsákkal nekivágni Ázsiának

Egyetemen tanulsz, félretettél egy kis pénzt és nem tudod mit cisnálj a két hónapos nyáriszünetben? Könnyű, tedd be a legfontosabb dolgaidat egy hátizsákba, foglalj repjegyet Bangkokba (vagy bárhova máshova). Olan országokban élni és utazni, mint Thaiföld, Laosz, Kambodzsa vagy Vietnám meglehetősen egyszerű és olcsó. Ezek az országok boldogan fogadnak turistákat, hihetetlenül olcsó áraik vannak, melyeket Európában vagy az Egyesült Államokban hihetetlennek tartanál.

n2Winning-Picture-of-Bagan

Bungee Jumping Új-Zélandon

Szereted az extrémsportokat? Új-Zéland az egyik legjobb állomás azok számára, akik adrenalin bombára vágynak, illetve kaland- és természet imádók. Itt bármit megtehetsz a vadvizi evezéstől egészen a zorbingig, ami annyit tesz, hogy egy átlátszó műanyag gömbben gurulsz lefelé egy hegyről. Azonban ha szeretnéd megtapasztalni a kanyonok, folyók és völgyek gyönyörűségeit, akkor azt ajánljuk, kezdd a bungee jumpinggal. Ez a tökéletes megoldás, hogyha szeretnéd kielvezni a természet szépségét, és legyőzni a magasságtól való félelmeidet.

n3maxresdefault1

Merülj és ússz egy mexikói cenotében

Biztosak vagyunk benne, hogy láttál már képeket cenotékről, ami tiszta vízű víznyelőt jelent, melyet a mészkő kőzetek leomlása eredményezett. Mexikóban, a Yucatán félszigeten igazán jellemző ez a jelenség. Az ősi maja kultúrában az élet forrásának tekintették őket, egy bejáratnak a másvilághoz és egy olyan helynek, ahol kommunikálhattál az istenekkel. El tudsz képzelni jobb tevékenységet annál, hogy ússz egyet a türkizkék, a növényzeten keresztülvágódó fény által kissé bevilágított vízben? Mi sem. Az ik-kil cenote az egyik legnépszerűbb mind közül, de rengeteg lehetőség közül tudsz választani.

n4Ik-Kil-Cenote

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment