Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > A világ leglenyűgözőbb kilátói

Témák

A világ leglenyűgözőbb kilátói

A világ leglenyűgözőbb kilátói
július 31
18:00 2015

Olvass tovább, ma ugyanis bemutatjuk nektek a világ legjobb kilátóit. Néha az egyetlen dolog amire szükséged van, csak egy jegy, máskor kelleni fog egy jó bakancs is, készülj fel a hegyi menetre! Mindenesetre megéri majd.

Skywalk – Grand Canyon, Colorado

Nehéz eldönteni itt, hogy melyik a csodálatosabb, a látvány, vagy a 4000 láb magasban lévő üveg épület. Ez egy feledhetetlen élmény. Van azonban egy apró bökkenő, tilos a fényképezés, és valóban elég szigorúak ezzel kapcsolatban. Ennek biztonsági okai vannak. De ne aggódj, kapsz majd egy képet ha már egyszer ott jársz, amelyet egy igazi profi készített. Feltéve hogy hajlandó vagy fizetni érte 100 dollárt.

1

A szikla tetején – New York

Nem, King Kong nem érte el ennek a New York-i épületnek a legmagasabb pontját Fay Wrayjel a kezében. Nem. Nem ez volt az a hely, ahol Cary Grant és Deborah Kerr először randizott a Félévente randevú című filmben. És nem, Alicia Keys nem írt számot ehhez a toronyhoz. Azonban ebben a kilátóban van valami, ami az Empire State Buildingnek nincs: a tetőterasza, a városban az egyetlen, amely 360 fokos kilátást nyújt az egész városra. Már csak ki kell fizetned a 30 dolláros belépőt, hogy felmehess a 67. emeletre, ahonnan a Rockefeller Plaza tornyának a vége kezdődik.

2

Singapore Flyer – Szingapúr

Jelen esetben egy mozgó kilátóról beszélhetünk. Az óriáskerék 167 méter magas, ami a legmagasabb óriáskerék a világon. A legjobb napszak a naplemente a kipróbálására, így láthatod a felhőkarcolók fényeit és azok türköződéseit a tengeren. Ráadásul egy forgó vacsorát is élvezhetsz a kabinokban (nyilván meglehetősen drágán), vagy egy teát, ha valami olcsóbbra vágysz. Az óriáskerék reggel 8-tól egészen este 10.30-ig tart nyitva.

3

Jégséta a gleccseren – Alberta

Ha szeretnél átsétálni a felhők között és szemtanúja lenni a téglafalak helyett a zöld hegyeknek, akkor Albertában van a te helyed. Kicsit pontosabban a Jasper Nemzeti Parkban, ahol élvezheted a hó kies növény- és állatvilágát. A legnagyobb különbség eközött és a Grand Canyon-i jégséta között az az, hogy itt használhatod a kamerádat és lefotózhatod a lélegzetelállító látványt.

JASPER NATIONAL PARK, AB: MAY 01, 2014 -- Visitors take in the opening day of the Glacier Skywalk near Alerta's Columbia Icefields in Jasper National Park Thursday May 1, 2014. (Gavin Young/Calgary Herald) ORG XMIT: POS2014050117133673

JASPER NATIONAL PARK, AB: MAY 01, 2014 — Visitors take in the opening day of the Glacier Skywalk near Alerta’s Columbia Icefields in Jasper National Park Thursday May 1, 2014. (Gavin Young/Calgary Herald) ORG XMIT: POS2014050117133673

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment