Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Maradj nyugodt és utazz InterRaillel: tippek utazóknak

Témák

Maradj nyugodt és utazz InterRaillel: tippek utazóknak

Maradj nyugodt és utazz InterRaillel: tippek utazóknak
július 31
08:00 2015

Megtenni egy InterRail túrát Európa körül egy olyan tapasztalat, ami meg fogja változtatni az életedet. Olyan ez, mint Pandóra szelencéje utazásokkal amely mindenféle helyek, emberek, éttermek, túrák parkok és múzeumok rejtelmeit bújtatja. Azonban itt is, mint a görög mitológiában, fontos hogy néhány óvintézkedést észben tarts mielőtt útnak indulsz. Adunk ma nektek néhány tanácsot, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki ebből az egyedülálló élményből.

Pakolj könnyen

Gyakori hiba a „pakoljunk be mindent, ami kellhet, és egy kicsit többet” hozzáállás. A mi javaslatunk: Csak a legfontosabbakat vidd. Értékelni fogod, mikor a válladon fogod cipelni a cuccaidat egész idő alatt. Ne félj hátrahagyni szükségtelen dolgokat, mint például hajszárító vagy smink. Ne feledd: a kevesebb néha több.

1

Realisztikus büdzsével utazz

Higgy nekünk: több pénzt fogsz költeni, mint amire előzetesen számítottál volna. Ne ess túl nagy izgalomba bizonyos költekezésekkel (mint például ajándékok és szuvenírek) de ne feledd, légy ésszerű a szállással és az élelemmel kapcsolatosan. Ne légy őrült aki spórolásgyanánt inkább a vasútállomáson alszik! Egy jó alvás és egy jó étkezés teljességgel szükségszerű.

Foglald le a szállásodat előre

Sose próbálj úgy menni egy városba (főleg, ha egy turisták által kedvelt helyről beszélünk) hogy nincs hol töltened az estét. Egyszerűen ne tedd. Erősen ajánljuk hogy foglalj szállást előre. Így elkerülheted a kellemetlen érzést hogy nincs hol töltened az éjszakát. Manapság ez az okostelefonok világában igen egyszerű, néhány nappal érkezésed előtt simán működhet!

Happy tourist sightseeing city with map

Happy tourist sightseeing city with map

Sajátíts el egy bizonyos alap szókincset, bárhova mész is

Ha nem beszéled a nyelvet az épp meglátogatott országnak, akkor igyekezz megtanulni néhány alapvető kifejezést. Legalább annyit illene megtanulnod, hogyan mondják azt, hogy „köszönöm” és „kérem”. A helyiek értékelni fogják, ha érdeklődést mutatsz a nyelvük iránt és türelmesebbek lesznek veled, hogyha szükséged lenne egy kis iránymutatásra vagy néhány tanácsra.

3

Viselj kényelmes ruhákat

Került el az ünnepi vagy nehéz öltözeteket. Nem kell toprongyosan öltözködnöd, de viselj kényelmes és könnyű ruhákat. Gondolj a rövidnadrágokra, pamutpólókra, szandálra, például.

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment