Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > 10 ok amiért meg kellene látogatnod Barcelonát

Európa

10 ok amiért meg kellene látogatnod Barcelonát

10 ok amiért meg kellene látogatnod Barcelonát
augusztus 27
08:00 2015

Güell Park, Casa Batlló

Gaudi munkáit óriási becsben tartják, és nem is ok nélkül! Bizonyára hallottál mát a híres tervező csodálatos munkáiról, talán még olvastál is róla. Valljuk be, nem ok nélkül vált világhírűvé, valóban lenyűgözőek a művei!

1

Boquería Market

Egy teljesen magával ragadó és egyedülálló piactér. Ilyet sehol a világ bármely más táján nem fogsz találni. Ha Barcelonában jársz, mindenképp nézd meg!

Las Ramblas

Barcelona egyik leghíresebb látványossága, egy utca telis tele kisebb-nagyobb boltokkal, mindenféle különleges árusokkal, akiktől emlékezetes szuveníreket, ajándékokat lehet vásárolni. A város egyik szimbóluma a sétálóutca.

Gótikus negyed

A város ezen kerülete tele van hidakkal, templomokkal, sziklákkal, és a régi-új stílusok egyedülálló és ellenállhatatlan keveredésével, ami mindenkit lenyűgöz. Csodálatos ötlet!

La Sagrada Familia

Igaz, hogy még mindig nem fejeztek be a csodálatos székesegyház építését, és talán soha nem is fogják, de ez minden kétséget kozáróan a világ egyik leggyönyörűbb épülete. Nem csoda az azt körülvevő népszerűség sem!

2

Katalán zene palotája

Egy lenyűgöző épületről van szó, amely csodás akusztikával büszkélkedhet. Teljesen egyedülálló és kiemlekedő élményt nyújt itt meghallgatni egy koncertet!

El Call, a zsidó negyed

Elbűvölő történelemmel rendelkező városrészről van szó, amelynek utcáin végigsétálva felelevenítheted magad előtt a múlt jellegzeteségeit.

Tapas

A tapas egész Spanyolországot körülölelő jelenség, amely a világon egészen egyedi élményt nyújt. Csak egy kis darab ételről van szó, amely a legtöbb helyen ingyen jár egy pohár sör/bor mellé, mégis óriási örömöt nyújt!

Santa María del Mar

A Sagrada Familiával emlegetik egy lapon ezt a lenyűgöző bazilikát, és nem is teljesen ok nélkül! Ezt is érdemes felírni a bakancslistára, megéri megnézni.

La Barceloneta

Barcelona homokos tengerpartja, amely csodálatos élményt nyújthat a pihenésre és napsütésre vágyó fürdőzőknek. Rengeteg emberl esz itt, erre előre fel kell készülni!

 

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment