Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > 4 dolog, amit ingyen csinálhatsz Párizsban

Témák

4 dolog, amit ingyen csinálhatsz Párizsban

4 dolog, amit ingyen csinálhatsz Párizsban
augusztus 04
08:00 2015

Bármilyen kifogás elfogadható, ha Párizsba akarsz utazni. Ha nem szeretnél költeni egy vagyont, még jobb! Bármikor találhatsz bármi féle kulturális szórakozási lehetőséget vagy gasztronómiai tevékenységet, ha tudod, merre keresd. Felejtsd el a „Párizsban minden drága” hangzatú közhelyeket és élvezd ki ezeket az ingyenes dolgokat.

Menj el Indiába anélkül, hogy elhagynád Párizst

A Fauboung-St-Denisszel egyetemben és a Dare du Nord és a La Chapelle ajtaja között könnyen úgy tehetsz, mintha Indiában járnál. A 70-es években ugyanis ezt a helyet egzotikus területté nyilvánították, tele színes kirakatokkal és mindenféle étteremmel, ennek az elképesztő kultúrának tisztelegve.

Légy romantikus

Elég könnyű Párizsban romantikusnak lenni, nemde? Biztosak vagyunk benne, hogy ismered az Eiffel tornyot, de szeretnénk, ha felfedeznél egy általában észrevétlen sarkot. A „Je T’aime” falról beszélünk, melyen megtalálhatod a „szeretlek” kifejezést több mint 50 nyelven leírva. Pont az Abbesses metró bejárata mögött található. Párizs, Je t’aime!

1

Értékeld a Belleville nyújtotta kilátást

A Belleville, azaz a gyönyörű város, egy párizsi kerület a huszadik kerületben. Mondhatnánk, hogy ezt a területet még fel kell fedezni, turisták ugyanis nem igazán járnak ide. Ne hezitálj, mászd meg a hegyet és érd el a Belleville Parkot. Amúgy tudtad hogy ez a város legmagasabb pontja, nem pedig a Sacre Coeur? Ne felejts el fotózni!

2

Fedezd fel a legszűkebb sikátorokat

Felejtsd el a Champs Elysées túlzsufoltságát, keresd meg azokat a tipikusan szűk párizsi utcákat, melyekben úgy érzed magad, mintha megállt volna az idő. Ha szeretnéd megtudni, melyik a legszűkebb utca, adunk egy tippet, így hívják: „La Rue du Chat qui Peche”Már csak meg kell találnod.

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment