Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > 4 város 4 könyvhöz – Első rész

Utazási tippek

4 város 4 könyvhöz – Első rész

4 város 4 könyvhöz – Első rész
augusztus 03
08:00 2015

Vannak városok, utcák, kerületek, melyekkel azonnal szerelembe esel egy könyv néhány lapján keresztül. Helyezd magad kényelembe és készülj fel egy csodálatos útra, melyre a következő könyvek fognak invitálni!

Barcelona és A szél árnyéka

Barcelonában találjuk magunkat a háború utáni időszakban, 1945-ben. Daniel Sempere 11 éves korában elviszi őt a város szívében található Elfeledett Könyvek Temetőjébe. Itt elátkozott könyvre lel. Innentől az alkotó története tárul elénk, miközben Daniel félelemben élve nő fel. Múlt és jelen egybeolvad ahogy egy háború sújtotta város titkait deríthetjük fel.

1

Edinburgh és a Trainspotting

Talán láttad már a filmet, és mostanáig nem is tudtad, hogy egy könyv alapján készült. Emlékszel arra a jelenetre, amkor Ewan McGregor végigszalad a Princess utcán, miközben hátamögött hagyja a Waverley állomást? A nap fénye, a kőből készült házak, a macskaköves utak… Edinburgh igazán lenyűgöző, de durva részei is vannak, melyet Irvine Welsh jobban bemutatott bárki másnál.

2

Stockholm és A tetovált lány

Stieg Larsson Millennium trilógiájának egyetlen fejezetében viszi el az olvasót egy bűnökkel, rejtélyekkel és váratlan fordulatokkal teli utazásra az avantgárd és titokzatos svéd fővárosban. Ha valaha itt járnál, ne felejts el megnézni olyan helyeket, mint például a Gotgatan, ahol a főszereplő irodája található, vagy a Mallgvists Kaffebar, ahol édességet vehetsz.

3

Lisszabon és a Pereira Maintains

Antonio Tabucchi, egy olasz író tollából származik a mű, amely az 1938-as Lisszabonban játszódik, mégpedig Antonio Salazar fasiszta uralma alatt. A történetben végigkísérhetjük Pereirának, az újságírónak az életét, aki valaha rengeteg tabu témáról írt, most a kis Lisszabon nevű újság kultúra rovatát szerkeszti. Ő egy csendes férfi, akinek a világa fenekestül fordul fel Monteiro Rossival való találkozásának köszönhetően, aki a kormány ellen harcol. Pereira küzd, akkor még az elméjével, később pedig a portugál történelem legsötétebb korának szabályaival.

4

 

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment