Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > A világ 3 legjobb viziparkja

Témák

A világ 3 legjobb viziparkja

A világ 3 legjobb viziparkja
augusztus 24
20:30 2015

A nyár már elmúlóban van, de azért lesz még részünk napsütésben, tengerparti fürdőkben, melegben, aggodalomra semmi ok. Hogyan lehet a legjobban szembenézni a kibírhatatlan nyári meleggel? Medencében való lehűléssel vagy viziparkokban való csúszdázással, természetesen! Itt rengeteg élményben lehet részünk családunk, barátaink társaságában, és nagyszerű időt tölthetünk el, amíg eszünkbe sem jut a tűző nap ereje.

Szóval amennyiben szeretnéd felfedezni, hogy hol találhatóak a világ legjobb viziparkjai, olvass tovább! Alig várjuk, hogy megmutathassuk nektek.

Chimelong Vizipark, Kína

Ez a világ legnagyobb viziparkja, és a kínai Guangzhou városában tlaálható. Nagyobb, mint 400.000 négyzetkm-es területet foglal el, ahol mindennek, és még egy kicsit többnek is jut hely: hatalmas medencék, végtelen csúszdák, musical előadások a legmodernebb technológiákat felhasználva… 2007-ben nyitották meg, azóta évente több ezren látogatnak el ide. Kissé fullasztó lehet a tömeg.

Siam Park, Spanyolország

A Kanári-szigeteken van, és 2008-ban adták át. Azóta ez Európa legnagyobb viziparkja. 185.000 km^2-nyi területen fekszik. Mind közül az Erő Tornya a legkiemelkedőbb helye, amely egy 28 méteres szabadesést jelent, és egy hatalmas halas tartályba zuhannak a merész próbálkozók a legvégén.

2

Wet ’n Wild Vizivilág, Ausztrália

Ezt a viziparkot akkor látogatod meg, amikor csak szeretnéd, hiszen egész évben nyitva van. Egyik medencéjében szörfözhetsz, mintha a tengeren lennél, ez az egyik fő attrakció, ide azonban külön kell fizetni amennyiben szeretnéd kipróbálni. Itt található még az Aqua Loop is, egy hatalmas csúszda, több mint 12 méteres szabadeséssel és egy éles kanyarral tarkítva. Akár 60 km/órára is fel lehet gyorsulni itt!

custom-complex-hybrids-funnels-walls-wet-n-wild-sydney-australia-blue-green-yellow-red-orange

 

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment