Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Camino de Santiago: tippek a zarándokúthoz

Európa

Camino de Santiago: tippek a zarándokúthoz

Camino de Santiago: tippek a zarándokúthoz
augusztus 23
20:45 2015

A Camino de Santiago, melyet Szent Jakab Újtaként és Út Santiagóba néven is ismernek, egy zarándokút, mely a Santiago de Compostela-i Szent Jakab Székesegyházban ér véget Spanyolotszák északnyugati részében, Galíciában. A hagyomány szerint a szent maradványai itt vannak eltemetve, ezért kel útra rengeteg ember hogy végigmenjen egy spirituális ösvényen, így jobb emberré válva az út végén.

MA szeretnénk adni néhány hasznos tanácsot hogyha érdeklődsz a Santiago-i zarándoklat iránt. Erősen ajánljuk hogy kapd fel a hátizsákodat és kezdj el sétálni: ez egy feledhetetlen élmény.

A hátizsák súlya és fizikai állóképesség

Mindenki számára egyértelműnek kéne lennie, de ha számodra mégsem az, akkor elmondjuk, hogy ez nem egy séta a parkban. A zarándokútra előkészületek szükségesek, semmit se vigyél magaddal az alapvető szükségleteken kívül. Naponta 25-30 km-t fogsz sétálni, szóval minden egyes felesleges cucc amit cipelsz, egyre csak nehezebbé fog válni. Ne felejtsd otthon a fáklyádat, a bicskádat, kényelmes cipődet és ruhádat és a legfontosabbat, vizet.

Kövesd a sárga jelet

Sárga nyilak vezetnek végig az utadon. Neked mindössze követned kell azt, és nem fogsz eltévedni. Néha a jelek átalakulnak különböző szimbólumokká, mint például kagylóvá. Akkor se ess pánikba, ha szem elől téveszted a jelet! Fordulj vissza, és egy kis türelemmel ismét a helyes útra fogsz térni.

1

Évszak

Nem igazán számít melyik évszakot választod. Mi azonban főként az áprilisi, májusi, júniusi, szeptemberi és októberi hónapokat ajánlanánk, ilyenkor ugyanis könnyebben találsz helyet a hostelekben és az időjárás is jobb. Júliusban és augusztusban rengetegen zarándokolnak, és a hőség is elviselhetetlen tud lenni.

Hostelek

10-15 km-enként vannak hostelek. Ezek ingyenesek, azonban hagyhatsz ott nekik egy kis pénzt a szállásért cserébe. Szerencsére a zarándokutak során a hostelekben sem jellemző a lopás. Persze alapvető biztonsági húzásokat érdemes megtenni, főleg ha valami értékeset is cipelsz, mint például kamerát, mobiltelefont, pénzt… Mindig figyelj oda rájuk!

Zarándok bizonyítvány

Ahhoz, hogy kaphass szállást a szállókon, szükséged lesz egy zarándok bizonyítványra. Könnyedén szerezhetsz egyet bármelyik templomban, városházán vagy rendőrségen. Amikor megérkezel Santiagoba, akkor megkapod a Compostelát, azaz a bizonyítékát annak, hogy részt vettél a zarándokúton.
2

About Author

Bence

Bence

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment