Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Utazási tippek > Hasznos tanácsok repülőn való alváshoz

Utazási tippek

Hasznos tanácsok repülőn való alváshoz

Hasznos tanácsok repülőn való alváshoz
szeptember 21
13:35 2015

Te is azok csoportjához tartozol, akik alig tudnak aludni a repülőn? Fogadd meg a tanácsainkat és álmodj szépeket!

Fáradtan érkezz

Az utazás előtti napon végezz fizikai tevékenységet, és ha lehetséges, aludj kevesebbet a szokásosnál. A cél az hogy a szükségesnél több energiád ne legyen, mikor mgeérkezel a géphez anélkül hogy eltévednél a reptéren. Azonban nem ajánlatos az utazás előtti napot egy házibuli tökéletes okaként kikiáltani. Túlságosan kimerült lennél, ráadásul a másnaposság és a repülés nem túl jó kombináció.

Szerezz jó fejhallgatót

Ezzel a lépéssel két legyet üthetsz egy csapásra: egyes emberek akkor tudnak jól aludni, ha zenét hallgatnak közben, így relaxálva és merülve végül álomba. Ha te nem közéjük tartozol, akkor használhatod a fejhallgatót füldugóként, így zárva ki a külvilág zajait: az élelmet és italt kínálgató stewardesseket, a körülötted járkáló embereket, beszélgetéseket, de még a motor idegesítő hangját is.

How-to-Catch-Your-40-Winks-at-40000-Feet

Használj alvómaszkot

Oké, elismerjük, talán nem ez a legesztétikusabb kiegészítő, a hatásossága azonban megkérdőjelezhetetlen ez alkalommal. A gép legtöbbször ki lesz világítva, az alvómaszk segítségével pedig némi sötétségre lelhetsz. Már csak egy köpeny meg egy kard kell, és te lehetsz Zorro… Vigyázz azonban a karddal, nehogy becsipogjon a fémérzékelős beléptető kapuknál.

Viselj kényelmes ruházatot

Ha pizsamában, vagy valami kényelmes ruhában szoktál otthon aludni, miért nem teszed ugyanezt a gépen? (Meztelenre vetkőzni azért nem túl jó ötlet!) Rendben, talán a Spongya Bobos pizsama is túlzás, de egy melegítőben vagy bő ruhában sokkal szabadabbnak és relaxáltabbnak fogod magad érezni.

Tartsd magad melegen

A repülőkön általában hideg szokott lenni, azonban mindannyian melegben szeretünk aludni, nemdebár? Ha nem szeretnél halálra fagyni, adunk néhány tanácsot: páracsata, egy-két pohár bor, ölelkezz össze a melletted ülővel, vagy vigyél magaddal egy paplant és meleg ruhákat. Hogy ezek közül melyiket választod, az csakis a te döntésed.

AIR_CLUB-sleeping

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment