Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Európai városok, melyeket mindenképp látnod kell

Európa

Európai városok, melyeket mindenképp látnod kell

Európai városok, melyeket mindenképp látnod kell
október 19
08:00 2015

Szeretnénk ma bemutatni nektek négy várost, amelyeknek elveszhetsz a hatalmas parkjaiban, megcsodálhatod a műalkotásnak tetszelgő felhőkarcolókat, éttermeket, butikokat… Ha lehetőséged adódik rá, ne hagyd ki ezen városok meglátogatását!

Riga – Lettország

Riga az a fajta város, mely meglepetések tucatjait tartogatja magában. 2014-ben az Európai Kultúra fővárosa volt. Itt található a világ legdivatosabb kerülte, és olyan eseménysorozatokkal büszkélkedhet, melyet bármely nagyváros megirigyelhetne. Teljes mértékben megéri meglátogatni. Az óváros az UNESCO Világörökség részét képezi, és több mint 800 modern stílusú épület található itt. Ráadásul Rigából könnyen utazhatsz egyéb helyekre is, hiszen Helsinki és Stockholm is viszonylag közel van.

16-riga

Bergen – Norvégia

Kétség kívül ez a világ egyik legszebb forgatókönyve: színes faházak egy sorban elrendezve, közvetlenül egy egykori kikötő mellett egy gyönyörű öbölben. Bryggen, azaz Bergen egyik kerülete szintén az UNESCO Világörökség részét képezi. Kipróbálhatod a Floibanen libegőt és kiélvezheted a ragyogó kilátást a Floyen hegyről. Ne felejts el sétálni egyet a halpiac környékén és enni az egyik étteremben. Norvégiát örökre szívedbe fogod zárni.

bergen

Drezda – Németország

Habár több alkalommal is teljesen elpusztították a várost történelme során, Drezda továbbra is egy lenyűgöző város, ráadásul az európai művészet Mekkája is. Szászország fővárosa, telis-tele van szobrokkal, barokk palotákkal, látványos terekkel és romantikus sarkokkal. Talán ezért is hívják Drezdát az Elba Firenzéjének. Ha ide jönnél, ne felejts el sétálni egyet az óvárosban (Altstadt) és a Kunsthofpassage kerületben.

Altstadt-dresden-germany-wallpaper

Koppenhága – Dánia

Egy szóval: lenyűgöző. Ennyi elég is ahhoz hogy leírjuk ezt a varázslatos történelmi várost, mely teljesen egyedülálló. Fogj egy hajót a régi kikötőből, Nyhavnból és nézz végig a városon a vízről. A kihagyhatatlan dolgok listájára felfér a Tivoli vidámpark is, ez a világ első vidámparkja. Ezen kívül megéri vacsorázni egyet a Nomában, amely 2010 óta a legjobb étterem, megnézni Norrebro kerületet és a színes városi projektjét, melyet Superkilennek hívnak. Szintén érdemes ellátogatni a Louisianába, amely egy olyan múzeum, ahol művészet és természet egybeolvadva kreál varázslatos szimbólumokat. Mire vársz még?

Nyhavn Kopenhagen

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment