Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Hat igen erős érv egy ír kirándulásra

Európa

Hat igen erős érv egy ír kirándulásra

Hat igen erős érv egy ír kirándulásra
október 23
08:00 2015

Mindig érdemes emlékezni, hogy miért is imádunk bizonyos országokat és embereket. Ha még nem vagy benne biztos, hogy hova is utazz jövő nyáron, akkor kezdj el jegyzeteni, mert most adunk neked hat érvet, hogy miért és kellene Írországot választanod! Olvass tovább!

Az írek találták fel a whiskeyt

Habár az első szó, ami eszedbe juthat a whiskey hallatán, az valószínűleg Skócia, szeretnénk emlékeztetni hogy valójában 1405-ben, ír szerzetesek készítettek először whiskeyt. Később az Old Bushmill Distillery még engedélyt is kapott, 1608-ban ez volt az első hivatalos szeszfőzde.

Az írek találták fel a Guinesst

Felesleges mondani hogy Írországban a Guiness sör nemzeti szimbólumnak számít. Tudtad, hogy rengeteg érdekesség lapul meg emögött? Rögtön adunk is egyet: Arthur Guiness alapította a gyárat 1759-ben egy olyan szerződés keretein belül, amely megengedte Dublin helyi hatóságának, hogy használják a St. James Gate épületeit 9000 évig.

37a0a0218388c6b9bd375fd291dcdee5_large

Kiemelkedő az ír zene

The Cranberries, Snow Patrol, a Dropkick Murphies, a nagyszerű Bono és a híres bandája, a U2… Mind mind ír származásúak. Ha esetleg ismersz még hasonló színvonalú ír rock bandákat, írd meg nekünk bátran!

maxresdefault1

A RyanAirt is az írek találták fel

Habár többször megesküdtünk már, hogy soha többé nem repülünk Ryanairrel, el kell ismernünk, nem tudnánk létezni enélkül a légitársaság nélkül. Mit lehet tenni…írek.

Írország a világ egyik legzöldebb országa

Ez pedig tény: egyetlen képkocka Írországról és máris mosolyogsz. Automatikusan. Igazság szerint… nem álomszerű az a kép, mikor Írország egy apró utacskáján biciklizel céltalanul?

Írország és a rejtett kastélyai

Ha a kastélyokat is hozzáadod a varázslatos tájképekhez, akkor Írország valószínűleg egyből a világ leggyönyörűbb helyévé válik. Több mint 300 vár van a szigeten: Cahir Castle, Blarney Castle, Kilkenny Castle…és ez csak néhány a sok közül! Nagyon könnyen elfoghat Írországban az az érzés, mintha egy tündérmesében lennél.

20110720-140027

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment