Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Hat igen erős ok egy Edinburgh-i kirándulásra

Európa

Hat igen erős ok egy Edinburgh-i kirándulásra

Hat igen erős ok egy Edinburgh-i kirándulásra
október 21
08:00 2015

Szeretnénk, ha ma felfedeznéd a varázslatos Edinburgh városának minden egyes titkát. Kastélyokkal, zöld hegyeivel, melyek a város belesében bujdokolnak. Ha szeretnéd megtudni, hol lehet a legjobban elveszni, vagy hol vannak a legjobb éttermek a városban, vagy a legjobb boltok, ahol megtalálhatod a tökéletes ajándékokat amiket már oly régóta keresel, akkor kövesd végig az úti kalauzunkat.

Dean Village

Ez a szeretetreméltó falu a város szívében húzódik meg, a Leith folyóval egyetemben. Utazz vissza az időben mialatt keresztülsétálsz a hidakon, szélmalmokon és az öreg kőházak közötti utakon. Nagyon csendes terület, és a Princess Streettől csak néhány percre van gyalog.

dean_village

Calton Hill

A hegy épületei miatt emlegetik Edinburgh városát igen gyakran „az északi Athénként.” Calton Hillben tökéletes pihenőket lehet tenni az Újváros nyüzsgését követően, élvezheted a gyönyörű kilátást, piknikezhetsz egyet vagy csak végignézheted a várost egy új perspektívából, reggel és este egyaránt. Megéri idejönni!

7862192260_15c62c9fe7_z

Howie’s

Ha egy olyan éttermet keresel, ahol az árak és az ételek egyaránt tökéletesek, akkor menj el a Howie’s-ba. Ízleld meg a skót menü legjavát, melyek mindegyikét friss termékekből állítják elő. Szintén érdemes megkóstolni a cranachant, a desszertet, amely tejszínnel, whiskeyvel, mézzel, zabbal és málnával készül.

1653fa8eeca490634dc88dbf2dd4f5a3

Az Elephant House

Nem szabad elfelejteni, hogy hol is vagyunk, szóval nem mehetünk el anélkül, hogy egy teaházba betértünk volna. Érdekességképp J.K. Rowling, a Harry Potter könyvsorozat írója is az Elephant House atmoszférája által inspirálódott, itt írta ugyanis a sorozat első kötetét. Élvezd az egyik finom teájukat és engedd az ihletet átáramolni testeden.

dscn3430

A Red Door Gallery

Ha valami díszes kézműre vágysz, ékszerre, egyedi festményre és eredeti tárgyra, mindezekre emberi árakon, akkor a Red Door Gallery a neked való hely. A Victoria Streeten tlaálható az üzlet, és minden egyes termékét helyi művészek készítették.

IMGP6312

Armstrongs

Ez a Grassmarket egyik boltja, és egyben az Egyesült Királyság legnagyobb boltja, ahol vintage ruhákat és használt holmikat árulnak. Ráadásul ez az egyik legrégebbi is, hiszen 1840 óta üzemel. Betérésedkor olyan, mintha egy alternatív univerzumba csöppentél volna, ahol egy ruha minél extravagánsabb és furcsább, annál jobb.

Barnardos-3

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment