Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > A világ legjellegzetesebb csodái

Úticélok

A világ legjellegzetesebb csodái

A világ legjellegzetesebb csodái
november 29
19:03 2015

Földünk tele van gyönyörű helyekkel, melyeket érdemes megnézni, azonban ezek közül csak néhányan teljesen természetesek és ikonikusak. Szeretnénk egy kalandra invitálni most olvasóinkat, akik felfedezhetik a természet és az építészet azon csodáit, amely még a kevésbé érzelgős utazókat is lélegzetelállító élményben részesítik.

A Kaaba – Mekka, Szaúd-Arábia

Hölgyeim és uraim, ez a téglatest alakú épület a Masjid al-Hatam közepében található, amely a legősibb és legszentebb részét képezi az iszlám vallásnak, és ezzel együtt a világ egyik leghíresebb kulturális nevezetessége a szaúd-arábiai létesítmény.

saudi-arabia,-Mecca,-the-Kaaba_small

A Korán szerint a Kaaba épületét Ábrahám és fia, Izmael építették. Egy mecsetet is lehet találni, amit az épület mellé emeltek, ez a Masjid al-Haram. Minden egyes muszlimnak – legyenek is bárhol – a Kaaba felé fordulva kell imádkozniuk.

Ezen kívül a Hajj szerint a zarándoklóknak hétszer meg kell kerülniük a Kaabát. Mindezt az óra járásával ellentétes irányban kell megtenniük.

Angkor Thom – Kambodzsa

Ez egy három négyzetkilométeres körbefalazott és árokkal védett királyi város. Úgy tartják, ez volt a Khmer birodalom utolsó és legmasszívabb fővárosa.

cambodia,-Angkor-Thom_small

1181-ben VII. Jayavarman kezdett bele egy masszív fal felépítésébe, amely az egész birodalmat körülölelte volna. Így vált Angkor Thom az új fővárossá. Egy óriási, körbezárt várost épített a már létező Baphuon és Phimeanakas struktúrái köré, ráadásul falakkal és árokkal zárta el, mint a Bayon néhány lenyűgöző templomát is. A város öt bejárata szintén nagyszerű látványosság.

Az Ahmed Szultán Mecset – Isztambul

A történelmi mecsetet 1609 és 1616 között építették, melyet a Kék Mecset néven is ismerhetnek, mindezt a beltér kék csempés dekorációja miatt, amely Isztambul városának egyik legnagyobb büszkesége.

Turquia,-Istanbul,-Sultan-Ahmed-mosque_small

A mecsetben őrzik alapítója, I. Ahmed sírkövét is, továbbá egy menhelyet és egy medreszét is.

Fuji hegy – Honshu sziget, Japán

Szeretnénk bemutatni Japán legmagasabb hegyét, amely egy aktív vulkán. Kulturális és vallásos szimbóluma is ez az országnak, hiszen a Fuji hegy az idők kezdete óta óriási inspirációt nyújt a legkiemelkedőbb művészeknek is. Manapság is sokan elzarándokolnak a szent hegyre.

japan,-honshu,-mount-Fuji_small

Egy kirándulás a Fuji hegyre a tökéletes egérút lehet a nagyvárosi nyüzsgés elől való menekülésre.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment