Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > A világ hét csodája

Témák

A világ hét csodája

A világ hét csodája
november 05
19:58 2015

Földünk tele van varázslatos tájakon található lenyűgöző építészeti mesterművekkel, melyeket minden utazásra vágyónak kötelessége megnézni testközelből. Az alábbi műemlékek láttán minden bizonnyal neked is tátva marad a szád.

A Megváltó Krisztus szobra: Rio de Janeiro, Brazília

Ez a kolosszális szobor 38 méter magasan nyújtózkodik a Corcovado hegy tetején, és ez uralja Rio de Janeiro teljes városát. 1931-ben építették a vallás képviselőjeként. Egy helyi mérnök, Heitor da Silva tervezte. Krisztus tárt karjai a békét szimbolizálják.

4_7

Chichén Itzá-i Piramis: Yucatán-félsziget, Mexikó

Az utolsó maja templom a legnagyszerűbb és legnépszerűbb maradványa a maja kultúrának. A maja civilizációban politikai és gazdasági központként funkcionált. A turisták körbesétálhatnak a rengeteg struktúráján, és felfedezhetik a legeldugottabb építészeti kincseit is.

4_6

Machu Picchu: Peru

Az úgy nevezett „felhők városát” a 15. században építették. A peruiak büszkélkedhetnek ezzel a csodálatos műemlékkel, mely egy valóban lenyűgöző tájon található. Mindezt az Andok hegyvidékének, az Amazon dzsungeleinek és az Urubamba folyó ötvözetének elegye alakítja valóban feledhetetlen látvánnyá és élménnyé. A város rejtve maradt még a spanyol hódítások idején is, ám szerencsére 1911-ben egy Hiram Bingham nevezetű felfedező ismét rálelt erre a csodára.

4_5

Kínai Nagy Fal

Hölgyeim és uraim, ez a legnagyobb alkotás, amit ember valaha megépített. Kőből, téglából, agyagból és fából készült. Tisztán stratégiai okokból kezdtek neki a megépítésének: a mongol törzsek támadásaitól igyekeztek megvédeni magukat a kínaiak.

2 (f) (5)

Petra: Jordánia

A Nabátiai birodalom uralkodója, IV. Aretas király építtette. Petra manapság a közel-keleti kultúra egyik ékes példája. Az Arab Sivatag szélén található hely csatornáit és kamráit egyetlen utazni vágyó sem hagyhatja ki, de a görög-római stílusszínház és a Tombs kastély szintén megérnek egy látogatást!

2 (f) (4)

Taj Mahal: Agra, India

Ez az elképesztő mauzóleum a mai napig a muszlim művészet legfényesebb ékszere és a gazdag indiai történelem szimbóluma. Fehér márványból készült, és 1632-ben adta át az épületet Shah Jahan uralkodó, utolsó felesége emlékére.

2 (f) (3)

Római Kolosszeum: Róma, Olaszország

Végül, de nem utolsó sorban pedig a nagyszerű amfiteátrumot hagytuk, a Római Birodalom épületét, mely a gladiátorharcok és játékok háza volt. Érdekes tény, ami a többség figyelmét elkerüli: a legtöbb modern stadion szintén a Kolosszeum alapötleteit képviseli, még ennyi idő elteltével is! Te voltál már Rómában?

2 (f) (2)

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment