Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > A világ legjobb helyei búvárkodáshoz

Témák

A világ legjobb helyei búvárkodáshoz

A világ legjobb helyei búvárkodáshoz
november 25
08:00 2015

Szeretsz búvárkodni? Szeretnéd próbára tenni félelmeidet és egy új, tenger alatti élményre vágysz? Adunk pár tippet, hogy hol igazán érdemes ezt az izgalmas sportágat gyakorolni.

Blue Heron Bridge – Riviera Beach, Florida, Amerikai Egyesült Államok

Rajokba verődve vonuló és repülő morgóhalfélék, illetve barázdás- és szőrös békahalak népesítik be a dél-floridai tengert, amely a valóságos Édenkert az elszánt és élményekre vágyó búvárkodók számára. Ráadásul a víz is nagyjából mindössze 3,5 méter mély. A sekély víz alatt rejtőzködő világ felfedezése téged is ámulatba fog ejteni a csodálatos és feltűnően változatos tengeri élettel, melyet a Riviera Beach Blue Heron Bridge-nél találhatsz majd meg.

florida-scuba-diving_small

Erősen ajánljuk, hogy szánj némi időt arra, hogy dagály idején búvárkodj egyet! Miután itt végeztél, átmehetsz a Riviera Beach Marinához, ahol megrendelheted a napi fogást és elképesztően finom tengeri gyümölcsökből készült ételeket kóstolhatsz meg.

Yongala, Ausztrália

A Queenslandi tengerparttól nem messze található hajóroncsoknál megszámlálhatatlan mennyiségű tengeri lényt fogsz találni, mint például manta rája, tengeri kígyók, polipok, teknősök, bikacápák, tigriscápák, halfelhők és természetesen a látványos korallok.

australia-scuba-diving_small

Nagyjából így tevődik össze a Yongala története: A hajó az 1911-es fordószél miatt süllyedt el. 122 ember halt meg. 1981-ben a Történelmi Hajóroncs Törvénynek köszönhetően a 109 méter hosszú hajó hivatalos védelem alá került Ausztráliában.

Szirticápák és Yolanda, Egyiptomi Vörös-tenger

Egyiptomban a búvárkodás szerelmesei három különböző dolgot élvezhetnek egyszerre: tengerirózsákat, szirticápák látványos szállingózásait és a Yolanda maradványait.

egypt-scuba-diving_small

A folyamnak köszönhetően ez az egyik legjobb hely, ha sodrásban szeretnél merülni, és hogyha pelágikus halakat szeretnél látni. Az egyik legjobb útirány, hogyha a tavirózsáknál kezded meg a merülést, elérsz a szirticpákhoz, megnézed a szállingózásaikat és utána átmész a Yolanda maradványaihoz.

Nakwakto Repids – British Columbia, Kanada

Szeretnél vizisíelni, miközben egy fához vagy kötve? Valóban lehetséges átélni ezt a feledhetetlen élményt, még pedig a Turret Rocknál, amelyet Nakwakto Rapids néven is ismernek. Ez az egyik legendás merülő központ Kanadában, és itt található a világ egyik leggyorsabb óceán folyama.

canada-scuba-diving_small

Szintén találhatóak itt hatalmas kacsakagylók, illetve olyan rákfélék is, amelyeket nagyon kevés egyéb helyen lehet fellelni. Figyelj oda jól a dagály-apály változásokra, hiszen itt csak 15-30 percig tart. A Hexagrammidae és a Cottoidea családba tartozó halak, illetve tengerirózsák ezrei is találhatóak erre, melyek látványára garantáltan le fog esni az állad.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment