Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Az utazás művészete

Témák

Az utazás művészete

Az utazás művészete
november 24
08:00 2015

„A világ egy könyv, melyből mindössze csak egyetlen oldalt olvasnak azok, akik nem utaznak.” Akik olvasták ezt a Szent Ágostontól származó zseniális idézetet és egyet is értenek vele, azoknak egyértelműen utazó lelkük van. Akik pedig nem értenének egyet vele, alábbi cikkünk majd talán meggyőzi őket, és az utazásban való tapasztalatszerzésre buzdítja majd őket.

gen3_small

Az utazás annyi mindent takar egyszerre, hogy egy egész könyvben sem lehetne leírni mindazon érzéseket, melyeket feléleszthet bennünk, emberi lényekben egy-egy utazás. Az utazás több, mint bármi más, és hihetetlenül addiktív. Ha egyszer belekóstoltál a vadvilág édes ízébe, más személyiségként térsz vissza és az az érzés fog eluralkodni rajtad, hogy sosem akarod abbahagyni az utazást.

Ha még sosem érezted ezt, akkor itt az ideje, hogy összecsomagold a cuccaidat, és indulj el az ismeretlenbe. Fedezd fel a Föld legtávolabbi pontjait, és vele együtt a lelked egymástól legtávolabb levő rejtekeit is. Az utazás a legjobb mód arra, hogy az ember megismerje önmagát, hiszen olyan élményekkel gazdagodhatunk így, amelyekkel otthon ülve sosem találnánk magunkat szembe.

gen1_small

Számtalan okot lehet találni az utazáshoz. Egyesek azért utaznak, hogy más helyeket keressenek, kultúrákat, szokásokat, egyszerűbben megfogalmazva, hogy mások életét tanulmányozzák; míg megint másik azért utaznak, hogy utazhassanak. Csak meg kell találni a saját inspirációdat, hogy téged mi motiválna arra, hogy kilépj a szürkeségből, hátrahagyd az egyhangú életet és áttérj az izgalom és a kaland útjára.

Érdekes módon az utazás szerénnyé és hálássá tesz minket, megtanuljuk megbecsülni, amink van és rájövünk, milyen jelentéktelenül apró helyet foglalunk el ezen a bolygón. Továbbá azt is megtanulod értékelni, amit korábban magad mögött hagytál. Egy hosszú út után ismét hazatérni, olyan érzés, mintha újra felfedeznéd a saját szülőföldedet.

gen2_small

Talán ellentmondásnak tűnik, de mégis az utazás hatására idegennek érzed magad a saját városodban, mintha már nem illeszkednél be többé. Kedves olvasóink, ez az a varázslatos pillanat, amikor a világ polgárává válsz. Mark Twain szavaival élve: „Széles látókörű, teljes és előremutató nézeteket az emberekről és bármiről nem lehet úgy elsajátítani, hogyha a világ egyetlen apró szegletén vegetál az ember egy életen keresztül.”

Azok, akik nem utaznak, egyetlen apró szeletét ismerhetik ennek a hatalmas planétának. Nem gondolod, hogy túl nagy a Föld ahhoz, hogy felfedezetlenül maradjon?

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment