Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Barcelona – Az egyik legnépszerűbb spanyol úti cél

Európa

Barcelona – Az egyik legnépszerűbb spanyol úti cél

Barcelona – Az egyik legnépszerűbb spanyol úti cél
november 16
08:00 2015

Ha Barcelona egy patriótája olvasná most a cikkemet, bizonyára azonnal panaszkodni kezdene, hogy már a címválasztás is rossz – hiszen Barcelona nem spanyol, hanem katalán.

Az igazság valahol a kettő között van: Barcelona részben Spanyolországhoz, részben pedig Katalóniához is tartozik. Sok katalán akarata ellenére az északkelet-ibériai régió továbbra sem önálló állam, azaz hivatalosan Spanyolország részét képezi. Azonban a katalán kultúra ezzel együtt is egyedi Európában, még saját nyelvük is van. Katalónia történelme érdekes olvasmány lehet a Barcelonába tartó repülőút során.

Az elmúlt két évtized alatt Barcelona Európa egyik leglátogatottabb városává nőtte ki magát. Fiatalos, élénk és gazdag kultúrával rendelkezik ez a Földközi-tenger mellett található település. a Barcelona-El Prat reptér Spanyolország egyik legnagyobb reptere, naponta érkeznek ide repülők a világ minden tájáról. Ráadásul a vasúti és az úthálózat is kiemelkedő Európa számos pontja felé.

barcelona-sagrada-familia_small

De mitől is lett Barcelona ilyen népszerű hely? Először is illik megemlíteni kulturális örökségét – hiszen mégis csak ez Gaudi városa. A híres spanyol építész alkotta meg a modern Barcelona arculatát, és ő tervezte meg a város leghíresebb látványosságát is – Sagrada Familia Székesegyházat. Az épület 170 méter magas és 120 éve folyamatosan építik, befejezését a következő évtizedre ígérik.

Barcelona másik nagy vonzereje a tengerpartja – összesen 8 található belőlük a városban, melyek közül a legismertebb a Barcelonetta. Mindegyiken finom, arany homok és tiszta kék víz áll a látogatók részére. Szörfölni, jet skizni vagy strand focizni is van lehetőség, melyek igen népszerűek a látogatók körében.

barceloneta_small

A következő, és sokak számára talán legfontosabb jellegzetessége a városnak az a focicsapata, az FC Barcelona. A legendás klubot a világ minden pontján ismerik, turisták ezreit vonzza a városba évről évre. A Camp Nou stadiont évente több, mint 2 millióan látogatják meg, közülük szinte mindenki vesz kisebb-nagyobb szuvenírt innen, a labdarúgás egyik templomából.

Található itt még a híres látványosságok közül például a Güell Park, amely egy vidámpark tele építészeti remekművekkel, melyeket Gaudi készített, illetve érdemes még ellátogatni a Placa Royalra is, a város főterére. Itt található a városháza és a La Ramblas vásárló utca is, ahol a turisták és a helyiek is hatalmas sorokban állnak például a Black Friday idején.

barcelona-park-guell_small

Érdemes tehát Barcelonába legalább egyszer elutazni. Egyedi kultúrája, barátságos lakói és gyönyörű időjárása miindenkit szeretettel vár. Nem hiába választották meg 2014-ben a világ legfantáziadúsabb városának.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment