Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Fedezd fel Korfut, az Édenkert szigetét

Európa

Fedezd fel Korfut, az Édenkert szigetét

Fedezd fel Korfut, az Édenkert szigetét
november 10
08:00 2015

Szeretnél egy felejthetetlen nyaralást egy idilli környezetben? Akár családdal, akár a szerelmeddel, vagy a barátaiddal utazol is, Korfu tökéletes választás lehet egy életreszóló élményhez. Derítsd ki a következő bekezdések segítségével, hogy mégis miért!

Azoknak, akik még nem hallottak volna Korfu szigetéről, mindenképpen szeretnénk azzal kezdeni, hogy Korfu egy sziget és egyben egy város is, melyet nyugalmat árasztó gyönyörű falvak, édenkertre hajazó tengerpartok és varázslatos tengerre néző kilátással bíró zöld hegyek vesznek körül.

6_corfu_rocks

Görögország egyik legnagyvárosiasabb szigetének tartják, amely a Jón–tenger északi részén fekszik. Korfu egyik leglenyűgözőbb dolgának a z olaszországi városokra, így például Firenzére jellemző stílusát tartják, mely az imádni való tengerpartok és a relaxáló érzés átadásával keveredik, melyet rögtön megérkezésükkor megtapasztalhatnak az ide utazók.

Korfu mindezek mellett kiemelkedő történelemmel és egyedi, vad szépséggel s rendelkezik. Egyéb szigetekkel ellentétben ez gazdag élővilággal van megáldva, gyönyörű tájakkal, melyek turisták ezret vonzzák minden évben.

Mit szólnál egy kis történelem órához? Eredetileg a korinthosziak alapították a 8. században. A modern Görögország idejében az európai oktatás és kulturális létesítmények egyik legfontosabb pontjává vált, köszönhetően a könyvtárainak és akadémiai intézményeinek. Manapság a helyiek büszkék intellektuális és művészi gyökereikre, értékes örökségükre melyet az építészetükben is felfedezhetünk a kulturális élettel együtt.

6_corfu_history

A városban 37,000-ren laknak. A görög és a francia kultúra megjelenése a legjellegzetesebb, ám a szűk macskaköves utcák a brit befolyás eredményei.

Korfu azonban számtalan apró falavacskával is büszkélkedhet a szigeten és a tengerpartokon. Ezek közül jó néhány fejlődött turizmus szempontjából, míg néhányok teljesen érintetlen maradt.

Ne habozz, látogasd meg Korfu néhány gyönyörű tengerpartját és lenyűgöző kőszikla alakulatait, az elképesztő zöld tájakat és a turista létesítményeket. A legnépszerűbbek a Paleokastritsa, az Agios Gords és a Nissaki.

Végezetül pedig ne menj el Korfuból anélkül, hogy megkóstoltad volna az elképesztően finom helyi hagyományos étket, a mousakát, melyet sült padlizsán rétegekből, darált hússal és a tetején savanykás béchamel szósszal készítenek. Emellett a baklava is igen népszerű, ez tésztarétegek közé pakolászott mogyoró, dió, melyet fahéjban és mézben forgatnak

6_corfu_mousaka

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment