Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Három romantikus úti cél Európában, amikről talán még nem is hallottál

Európa

Három romantikus úti cél Európában, amikről talán még nem is hallottál

Három romantikus úti cél Európában, amikről talán még nem is hallottál
november 03
13:38 2015

Szeretnél egy felejthetetlen nászutat? Vagy csak egy romantikus kitérőre vágysz partnereddel, esetleg a jövő évi Valentin napi meglepetést tervezed? Szeretnénk megismertetni veled néhány tökéletes európai várost ezekre a célokra.

Prága, Csehország

Az Európa szívében található Prága városát sokan a világ legszebb városai között tartják számon, és nem is ok nélkül! Időtlen idők óta a „a világ koronájaként” illetve a „száz templomtorony városaként” emlegetik, mert számos csúcsos és látványos templom található itt, illetve lenyűgöző épületekkel bír az egész város. Sétálj partnereddel kéz a kézben és sétálj körbe a prágai Történelmi Központban, amely 1992 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az UNESCO listáján Prága óvárosa a világ legnagyobb történelmi városközpontja. Nézd meg a zsinagógát, a zsidó kerületet és a temetőt, Franz Kafka sírját… Prága egészét, folyóival, hídjaival, szűk utcáival pároddal együtt tégedet is le fog nyűgözni a cseh főváros.

1 prague

Firenze, Olaszország

Úgy gondolod, Velence lenne a klasszikus romantikus város? Mi szeretnénk egy kicsit innovatívabbak és egyedibbek lenni annál. Firenze egy gyönyörű város, amelyet pároddal felfedezni igaz élmény l ehet. Bandukolj körbe az óváros középkori utáin, fedezd fel a legeldugottabb sarkokat is, csodáld meg a zsidó építészeti remekműveket, melyeket rögvest imádni fogsz. Firenze a művészet fővárosa, a reneszánsz korszak szülőatyja. A szerelem pedig nem maga a művészet?

1 florence

Bergen, Norvégia

Most pedig ugorjunk Európa északi részére. Isten hozott a hideg és ősi Bergen városában, a jól ismert norvég fjordoknál. Talán már te magad is hallhattál a fjordokról, de Bergen öreg utcái és sikátorai olyan érzést fognak nyújtani, mintha egy tündérmesébe csöppentél volna bele. Erre bóklászva apró faházakra és macskaköves utcákra lelhetsz, melyeket mindenhol virágillat fog elkísérni. Egyéb turistalátványosságok még a kikötő, az Aquarium és a Halpiac, ahol csakis a legjobb minőségű tengeri termékeket árulják, melyből csodálatos vacsorát főzhettek kettőtöknek.

1 bergen

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment