Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > Ismerkedj meg Camden Town-nal

Európa

Ismerkedj meg Camden Town-nal

Ismerkedj meg Camden Town-nal
november 08
16:43 2015

Hogyha szereted a megosztottságot, a különbségek jelenlétét és változatos ízlésed van, akkor Camden Town a tökéletes úti cél számodra. London központjától északra található ez a kis városka, amely szimbóluma az alternatív életstílusnak, a művészeteknek, zenének, kultúrák keveredésének és különböző gasztronómiai csodának, melyeket egyetlen kerületben kevertek mind össze.

Visszanézve Camden történelmére, a látogatóknak érdemes tudni hogy az 1790-es évek óta lakóövezet, ám csak a Grand Union Canal telepítésének idején épült ide vasúthálózat, amely London élénk kerületévé varázsolta Camdent, ami azóta is kitart. Így Camden első számú gazdasági bevételforrásává a szórakoztató és szolgáltatóipar váltak, a turizmus és a kereskedelem, pedig korábban inkább az iparra számítottak elsősorban.

42

A nyílt téri piacok és a kiskereskedők a legnépszerűbb dolgok a turisták szempontjából, akik standok és termékek millióinak köszönhetően a bőség zavarával fognak küszködni. Találhatnak itt kézműves dolgokat, könyveket, alternatív öltözeteket, ékszereket, régiségeket, hétköznapi tárgyakat és természetesen szuvenírt is.

Vintage-től a futurisztikus stílusig, a vásárlás-mániások élvezettel fedezhetik fel a Camden Lock Marketet, a Camden Lock Village-t az Inverness Street Marketet, míg a divat rajongói számára az Electric Ballroom lehet a kedvenc helyszín, amely csak vasárnapokon van nyitva.

Camden azonban egyebekkel is tud szolgálni, nem csak vásárlással. Sétálj körbe a Regent’s Cacal csatorna környékén, legeltesd a szemed a szebbnél szebb épületeken, hallgass élő zenét és olvadj be Camden varázslatos atmoszférájába.

43

A művészetek kedvelőit sem fogja cserben hagyni Candem, hiszen a város tele van kiállításokkal és nagyszerű galériákkal. Érdemes megnézni a The Cob Gallery kiállításait, ahogy a Camden Arts Centrebe is érdemes ellátogatni. Az időszakos fotográfia rajongóinak a Proud Camden lehet a találó úti cél. Végül pedig, ha érdeklődsz a zsidó történelem és kultúra iránt, nézz el a Jewsh Museumba is.

Ha mindezen tevékenységek közül egy sem hoz lázba, akkor sincs okod az aggodalomra. Szintén remek helyen vagy a helyi ételek kipróbálására, hogyha elmész bármelyik camdeni étkezdébe, vagy akár az utcai árusoktól is vásárolhatsz finomabbnál finomabb ételeket és italokat egyaránt!

41

Világ utazó, egyesüljetek és látogassatok el Camdenbe, mert nincs ehhez fogható hely a világon. Semmiképpen ne hagyd ki ha legközelebb Londonban jársz!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment