Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Legjobb városok egy sportos nyaraláshoz

Témák

Legjobb városok egy sportos nyaraláshoz

Legjobb városok egy sportos nyaraláshoz
november 15
10:45 2015

Kalandra és kockáztatásra vágysz? Eleged van a klasszikus napfényes tengerparti nyaralásokból? Akkor ajánlunk neked 5 óriási kalandokkal teli úti célokat, ahol a legnagyobb kockákból is sportrajongó válhat.

Sydney, Ausztrália

Ausztrália növény- és állatvilágának köszönhetően Sydney a világ egyik legjobb városa, hogyha valaki sportos nyaralásra vágyik. A 2000-res Olmpia sikere még vonzóbbá tette az országot. Különböző vízi és szabadtéri sportolásra ad lehetőséget, mint például síelni, búvárkodni, kenuzni, kajakozni, szörfölni, túrázni és lovagolni. Ha szereted a teniszt, január lehet a tökéletes időpont egy ausztrál kirándulásra, hiszen minden januárban Sydneyben rendezik meg az Apia International Sydney tornát, ami az ATP World Tour egyik állomása.

australia-surf_small

Új-Zéland

A hobbitok és orkok földje még gyönyörűbb, mint amilyennek a filmben tűnik. Extrém sportoktól, mint például bungee jumping vagy zorbing – igen, zorbing – egészen a hétköznapibb sportolási lehetőségeket lehet találni, mint például túrázni vagy síelni lélegzetelállító tájakon keresztül. Ebből is látható tehát, hogy Új-Zéland rengeteg szabadtéri sportolási lehetőséget nyújt turistának.

new-zealand-bungee-jumping_small

Malajzia

Malajziát világszerte ismerik, hiszen rengeteg sporteseménynek ad otthon az ország, mint például golf, Forma 1, bicikli és motorversenyeket is szoktak itt tartani. A hegymászók is kiélhetik vágyakat, hiszen a Mt. Kinabalu megmászására, vagy egy kis túrázás a Sabah dzsungelben igaz élmény lehet.

malaysia-hiking_small

Dél-Korea

Ázsia vezető turista célja ez az ország, amelyet kellemes időjárás, lenyűgöző tengerpart és megszámlálhatatlanul sok nemzeti park jellemzi. A judo és a taekwondo szerelmesei otthon fogják érezni magukat ezen hagyományos harcművészetek szülőföldjén. Dél-Koreában nemzetközi sportokat is lehet űzni, mint például kosárlabda, labdarúgás vagy épp golf. Mindkét világból a legjobbak, ugyebár.

south-korea-judo_small

Észtország

A Balti-tengernél mélyen fekvő ország egy valóságos természeti csoda. Az egyik leglenyűgözőbb tény Észtországról, hogy az országnak majdnem 50%-a erdős terület, tele természetes túra útvonalakkal, mocsarakkal, tavakkal és folyókkal. Könnyen át lehet jutni például Finnországból komppal – ennek köszönhetően turisták ezrei érkeznek évről évre Észtországba Európa északi részéről, hogy kiélvezhessék Észtország hosszú nyári estéit, a rengeteg nemzeti parkjait és az ingyenesen látogatható állami kempinghelyeket.

estonia-cycling_small

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment