Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Európa > London legkirályabb látványosságai

Európa

London legkirályabb látványosságai

London legkirályabb látványosságai
november 23
08:41 2015

London évszázadok óta Európa (és  a világ) egyik legnagyobb városai közé tartozik. A város egyszerre közgazdasági- és nemzetközi turisztikai központ. Milliók látogatják meg a várost évről évre, hogy megnézzék a klasszikus nevezetességeket: A Tower of Londont, a Westminstert, a Big Bent és a  Buckingham Palotát. Ezek a leggyakrabban látogatott helyek Londonban. De egy dinamikus és folyamatosan fejlődő város sokkal többet is kínál az idelátogatóknak holmi képeknél, melyeket egy magazinban is megtalálhatsz – nézzük át a város legújabb turista látványosságait.

Az egyik legkülönlegesebb dolog, amit érdemes lehet meglátogatni, az az új Emirates Air Line, a városban fellelhető „cable car”, amelynek az elkészítése nagyjából 100 millió dollárba került, célja pedig az volt, hogy lenyűgözze a 2012-es Olimpiai Játékokra érkező turistákat. A Temzét átszelve gyönyörű kilátás nyílik Londonra, még ha az ár egy kicsit borsos is lehet.

london_gate_small

Még érdemes lehet ellátogatni a The Shard nevezetű új felhőkarcolóhoz, ami gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy eltört üvegdarab. Több, mint 300 méteres magasságának köszönhetően ez Európa legmagasabb épülete ez, amelynek tetejéről nagyjából 50 km-es körzetben nyílik kiváló kilátás Londonra. Abszolút érdemes megnézni!

Szeretném még megemlíteni a Millennium Dome-ot is, amelyet manapság már csak O2 Arenaként tartanak számon. Ez egy furcsa alakú masszív sátor, ahol hatalmas koncerteket szoktak tartani – egy esetleges Rolling Stones koncertről nem kellene lemaradni!

london-millenium-dome_small

Az ArcelorMittal Orbit szintén az Olimpia idejére készült el, és ez az egyik legérdekesebb struktúrával rendelkező épület. Csodálatos kilátásra van lehetőség az olimpiai falura, és a mögötte lévő városra, de a furcsa alakzatának is megvan a maga hangulata.

Bármilyen viccesen hangzik is, a Temze folyó egyik új nevezetessége a Cutty Shark. Ez a 143-éves kereskedelmi hajó, amely a maga idejében utasszállító hajóként funkcionált, most át lett alakítva interaktív múzeummá. Nagy élményeket rejthet!

london-cutty-sark_small

Az Olimpiai Park sportolók ezreit szállásolta el 2012 nyarán, ezt is vehetjük London egyik új ltványosságának. Ez a tökéletes mintapéldája a modern, mégis környezetbarát építészetnek és utcai művészetnek. Ha van időd amikor épp az Egyesült Királyságban jársz, vedd az irányt Kelet London felé és nézz be ide is.

Végezetül pedig szeretném bemutatni az új, folyamatos expót a „Shark encountert”, amely a London Aquariumban érhető el. Itt szemtől szembe megmérkőzhetsz az óceán legfélelmetesebb ragadozóival, többek között például a fehér cápával vagy a tigriscápával is. Hatalmas élmény, nem csak kisgyerekek számára!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment