Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Meleg-barát turizmus: A világ legjobb meleg városai

Témák

Meleg-barát turizmus: A világ legjobb meleg városai

Meleg-barát turizmus: A világ legjobb meleg városai
november 09
08:00 2015

Ellentétek világában élünk. Míg a homoszexualitás a Föld bizonyos területein a mai napig bűncselekménynek számít, addig egyéb helyeken teljesen elfogadják a szexuális irányultságokban fellelhető különbségeket és még profitálnak is az úgynevezett „rózsaszín-pénzből.” Kedves olvasóink – akár homoszexuális, akár hetero – nem gondolják, hogy itt az ide nyitottabb elmével gondolkozni és kellemesebb, élhetőbb hellyé tenné a bolygónkat mindenki számára? Mutatunk néhány várost, ahol a meleg látogatók is tökéletesen szabadnak érezhetik magukat.

San Francisco, USA

Jelenet a The Tmes of Harvey Milk című filmből, amely egy nyíltan meleg ember életéről szól, akit megválasztottak képviselőnek Kaliforniában. San Francisco a meleg közösség eredeti Mekkája, és a hely egyre csak barátságosabbá válik. Például 2008 júniusában legalizálták az egyenlő neműek közti házasságot s. A Castro kerületben sétálgatva úgy érezheted magad, mintha a meleg világ szívében lennél. Rengeteg meleg-barát bárt és éttermet találhatsz itt, eseményeket kifejezetten homoszexuálisoknak és látványosságokat, melyeket itt rendeznek meg az év különböző szakaszai során.

5_sanfrancisco

Toronto, Kanada

Toronto a meleg közösség szempontjából messze a legfejlettebb és leghaladóbb állam az egész kontinensen. Az itt rendezett események, mint például a Pride Week Celebrations, a Pride March és a Dyke March igen nagy népszerűségnek örvendeznek. The Village (a Falu), azaz Toronto meleg negyede a város kulturális központja rengeteg művészeti kiállítással, galériákkal és meleg-barát cégekkel.

5_toronto

Berlin, Németország

Sötét történelme és a legtöbb látogató félelme ellenére Berlin talán Európa legmelegpártibb fővárosa. Az sem elhanyagolható tény, hogy Berlinnek van a világon a legtöbb meleg látványossága, mint például a Schwules Museum, ami egy meleg múzeum, de még egy meleg emlékmű is található itt. Berlin hedonizmusa és szabadelvűsége még azt is megengedhette magának, hogy 2001-ben egy nyíltan meleg polgármestert válasszon a főváros élére.

5_berlin_small

Koppenhága, Dánia

Ez is egy olyan város, ahol a szivárvány színű zászlók magasan és büszkén loboghatnak. Dánia volt a világ első országa, aki legalizálta az egyenlő neműek élettársi kapcsolatának regisztrálását. Ez 1989-ben történt. Nem meglepő az sem, hogy Európa első melegbárja, a Centralhjornet is itt található, ebben a gyönyörű városban. Találkozz a legnyíltabb közösség tagjaival az Europeat Vesterbro kerületben és fedezd fel a koktélbárok sokaságát. Ne hagyd ki a Szivárvány Teret sem!

5_copenhagen

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment