Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Ázsia > 48 óra Sanghajiban

Ázsia

48 óra Sanghajiban

48 óra Sanghajiban
december 31
14:39 2015

Sanghajiban több, mint 24 millió ember él, ezzel lakosság szempontjából ez a világ leghatalmasabb városa. Ha tervezel egy utazást ide, akkor adunk néhány tippet, hogy mit érdemes megnézni a hétvégén!

A Francia Koncesszió területe

Kirándulásodat érdemes lehet a francia koncesszió területén való sétálgatással kezdeni. A Sanghajiban található francia koncesszió a 19. század végétől 1943-ig tartott. A francia hatás nagyon könnyen észrevehető a kerületben található építészetben. Annak ellenére, hogy már több, mint fél évszázaddal ezelőtt befejeződött, rengeteg épület továbbra is kiváló állapotban található. Egy rövid időre szinte úgy is érezheted magad, mintha Európában járnál. A Francia Koncesszió egyik kerülete a Tianzifang, egy művészettel körbevett terület, tele apró kézműves boltokkal, kiállításokkal, kávéházakkal, bárokkal és éttermekkel.

shutterstock_142274914

Wulixiang – Shikumen múzeum

Semmiképpen se hagyd ki a Wulixiang – Shikumen múzeum meglátogatását a programodból! Itt átélheted, milyen lehetett Sanghajiban élni az 1920-as évek folyamán. A múzeum egy hagyományos épületben kapott helyet, amely sanghaji stílusban épült és részletesen reprodukálja az 1920-as évek shanghai családmodelljét, amely tartalmazza az akkori bútorkészleteket és háztartási eszközöket is.

Pudong, az új rész

A Pudong az Shanghai egyik újonnan épült, modern kerülete. Itt található a város legtöbb felhőkarcolója, melyek hatására úgy érezheted magad, mintha egy tudományos-fantasztikus film kellős közepébe kerültél volna bele. A hihetetlenül magas felhőkarcolók csoportját a 420,5 méter magas Jin Mao torony, a 88 emeletes és 492 méter magas Shanghai Globális Pénzügyi Központ és a 632 méter magas Shanghai Torony alkotja, melyek közül ez utóbbi Kína legmagasabb, és a világ második legmagasabb épülete. Szintén ebben a kerületben található még a Keleti Torony is, amelyben 15 emeleten található kilátó, így lehet kiélvezni a teljes városra való lenyűgöző kilátást. A legfelső kilátón fűből van a föld, ezzel téve feledhetetlen élménnyé a Keleti Toronyba való látogatást.

unnamed

Buddhista templomok

Egy sanghaji kirándulás nem lenne az igazi anélkül, hogy akár egyetlen buddhista templomot is meglátogatnál. Ezek közül a legnagyobb és legautentikusabb egyértelműen a Longhua Templom. Ezt 242-ben építették, és 20,000 négyzetméternyi területen fekszik. Ott van még a Jade Buddha Templom is, azonban ez kissé fiatal. A 19. század végén alapították meg, méghozzá két jáde Buddha szoborral, amelyeket Burmából hozattak ide.

shutterstock_42365611

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment