Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Ünnepek > 5 tipp, ha idén izgalmas szilveszterre vágysz

Ünnepek

5 tipp, ha idén izgalmas szilveszterre vágysz

5 tipp, ha idén izgalmas szilveszterre vágysz
december 23
11:18 2015

 

Úgy tartják kétféle ember létezik: aki szereti a szilvesztert és aki nem. Bármelyik is illik ránk jobban, mindig van rá lehetőség, hogy egy külföldi kiruccanással kicsit érdekesebbé tegyük ezt az ünnepet. Éppen ezért most összegyűjtöttük Európa 5 városát, ahol mindig lehet találni valami emlékezeteset.

#5 – Rendez meg a saját tűzijátékodat Prágában

A csehek nem aprózzák el a szilveszter ünneplését. Ezen az estén mindenhol tűzijátékok hallatszanak, mindenki az utcákon tölti az estét. Ilyenkor az óváros és a Károly-híd a legérdekesebb, ahonnan bámulatos látvány tárul az ember elé, miközben a helyiek saját tűzijátékaikat ropogtatják.

shutterstock_57700267

#4 – Ha Amszterdam, akkor oliebollen

Oudejaarsavond (Szilveszter) a pezsgő, az oliebollen (olajban sült tészta almával és mazsolával) és a tűzijátékok éjszakája. Éjfélkor Amszterdamban is mindenki az utcákra vonul, a Rijksmuseum, a Nieuwmarkt és a Dam tér a legnépszerűbb találkozóhelyek. Ez utóbbin gyakran a város vezetése holland művészek és DJ-k közreműködésével koncerteket szervez, amelyek gondoskodnak az egész estés jó hangulatról.

shutterstock_80565142

#3 – Kóstolj sört és csokoládét Brüsszelben

Ha a belga fővárosban szeretnéd tölteni az év utolsó napját, akkor rengeteg csókra kell felkészülnöd. A belgák ugyanis három puszival üdvözlik egymást, amivel szilveszter éjszakáján sem fukarkodnak. A Grote Place, Brüsszel főtere ilyenkor a legjobb hely az ünneplésre, ahol trendi bárok, sör és csokoládé várja a látogatókat. A városban ilyenkor közel 60 DJ és 15 újévi party található, a legkülönfélébb zenei stílusjegyeket felvonultatva.

#2 – Táncold végig az éjszakát Párizsban

Mi teszi Párizst elbűvölővé? A lista meglehetősen hosszú, de a Champs-Elysée, az Eiffel torony és a Szajna mindenképpen közöttük van. Szilveszterkor a klubok és éttermek mind estélyt adnak, a Champs-Elyséen hömpölyög az ünnepi tömeg, újév napján pedig Grande Parade de Paris zenekarokkal és táncosokkal árasztja el az utcákat. Kell ennél több?

shutterstock_229048606

#1 – Teszteld befogadóképességedet Berlinben

Berlin híres arról, hogy itt egész évben fantasztikus bulikat lehet találni, így el lehet képzelni, milyen egy szilveszteri mulatság. A Brandenburgi kapunál közel egymillió ember gyűl össze a világ minden tájáról, hogy együtt köszöntsék az Újévet. Ilyenkor felkapcsolják a városi fényeket és közel két kilométer hosszan a parti sátoroktól és show színpadoktól kezdve a lézer showkon át a hatalmas étel és italkínálatig minden megtalálható.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment