Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Afrika > Miért muszáj Marokkóba menned?

Afrika

Miért muszáj Marokkóba menned?

december 10
06:00 2015

Elutazni Marokkóba a legnagyobb élmények egyike lehet, hogyha úgy döntesz, hogy be szeretnéd utazni a világot. Máshogy fogod itt tölteni a napjaidat; hiszen minden sarkon valami különlegeset fogsz felfedezni.

A legfontosabb dolog, amit tudni érdemes Marokkóról, az az hogy minden nagyon olcsó itt. Emiatt is egyre többen utaznak az észak-afrikai országba. Meglátogatni az emlékműveket szinte ingyenes, azt pedig mindenki szereti.

Népszerű úti céloknak számítanak Marokkóban ezekkel a műemlékekkel bíró helyek, amelyek nagyon fontos jelképei a városoknak illetve az egész országnak is. Ezek közül az első számú mindenféleképpen a Szahara-sivatag. Általában ez az egyik legfőbb érv azok számára, akik Marokkóba szeretnének utazni, hiszen lenyűgöző tájról van szó.

morocco,-sahara_small

Merzougában pedig a legnagyobb homokdűnéket csodálhatod meg. Habár a sivatagok általában hordoznak magukban némi veszélyt, ez a sivatag nem veszélyes. Talán ez a legveszélytelenebb az összes sivatag közül.

Egy másik nagyon híres hely a Hassan II Mecset. A Hassan II név kettős jelentéstartalommal bír. Ezek közül az első az Calsablancára utal, azonban ezzel együtt ez egy mecset is Marokkóban. Lenyűgöző konstrukcióban épült. A legjobb időpont a mecset meglátogatására az egy vasárnap reggel lehet, mert ekkor az emberek általában imádkoznak.

morocco,-hassan-ii-mosque_small

Sok-sok évvel ezelőtt a híres francia festő, Jacques Majorelle készítette el a Majorelle Kertet. Ennek a kertnek a keleti és egzotikus színei adják jellegzetességét, főként a lenyűgöző növényeinek köszönhetően.

A Riad házak szintén nagyon fontosak Marokkóban. Ezek hagyományos stílusú házak, néha aprócska hotelekként is funkcionálnak. Itt megkóstolhatod a legjobb marokkói ételeket, ám Medinában is ízletes ételekkel szolgálnak fel!

morocco,-tangine-plates_small

Medina a város leghíresebb zónája, azonban nők számára egy kicsit veszélyes lehet itt mászkálni. Főként papucsokat, fűszereket, bőrtáskákat és ékszereket árulnak ezen a hagyományos piacon.

Jobb ha tudod, hogy a legolcsóbb repjegyeket online tudod lefoglalni, úgyhogy ne is késlekedj! Készen állsz már a marokkói utazásra?

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment