Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Témák > Helyek, melyeket életed során látnod kell

Témák

Helyek, melyeket életed során látnod kell

Helyek, melyeket életed során látnod kell
december 08
12:47 2015

Az élet hihetetlenül rövid, akkor pedig miért ne élhetnéd úgy minden pillanatát, mintha az lenne az utolsó? Jobb módot erre el sem tudok képzelni annál, hogy elindulj és felfedezd a világot, amelyben élünk. Szükséged van egy kis inspirációra hogy hozzáfogj? Tessék, adunk egy csábító bakancslistát:

Plitvicei-tavak, Horvátország

1949-ben alapították és ez Horvátország legnagyobb, és ezzel együtt Dél-Európa legrégebbi nemzeti parkja. Horvátország hegyekkel borított közepén található ez a természeti csoda.

Plitvice-Lakes-National-Park-Croatia

Nem csak lenyűgöző növény- és állatvilággal bír Plitvica, hanem szintén rengeteg különböző tevékenységet is kínál az ide látogatóknak, így lehet például túrázni vagy épp biciklizni a varázslatos színekben pompázó vad tájakon. Évszaktól függetlenül egész évben megvan a Plitvicei-tavaknak a maguk varázsa. Vegyél fel egy kényelmes cipőt és a legjobb orientációs formádat, és indulj el a vadonba!

Nishinomaru Kert, Japán

Jövő áprilisban pakolj be a bőröndödbe és élvezd ki a tavaszt a Nishinomaru Kertben, melyet 1965-ben nyitottak meg. Ereszd szabadjára a fantáziádat, amely igazából itt valósággá is válik, hiszen 600 cseresznye fa és barack színű virág vár arra hogy lenyűgözzön téged, nem kevesebb, mint 64,000 négyzetméternyi területen.

Japan,-Osaka,-Nishinomaru-Garden_small

A rengeteg különféle fa közül a leghíresebb cseresznyefa fajtát is láthatod majd virágozni Japánban, azaz a someiyoshinot.

Eilean Donan Kastély, Skócia

Szereted a kastélyokat és rajongsz a középkori dolgok iránt? Akkor Skócia a te országod! Ez az ország ismert a rengeteg kastélyáról, de talán az Eilean Kastélyról még nem hallottál. Ez a Felföld egyik fő látványossága, és Skócia egyik legikonikusabb vára. a MacRae család tulajdonában áll, és egy szigeten található, amelyet a Kintail-hegység vesz körbe.

Scotland,-Eilean-Castle_small

Eleinte ez egy szerzetesi cella volt, és csak a 13. században alakították át várrá, annak érdekében, hogy megvédjék a területet a Vikingek inváziójától. A 18. században porig rombolták a bombázások, és végül 1912 és 1932 között építették újjá.

Képzeld el, hogy ebben a történelmi kincsben vagy, sétálsz körbe a vár szobáiban miközben megcsodálod a jakobinus művészet ékköveit és a korabeli fegyvereket.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment