Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Ünnepek > Hogyan teheted varázslatossá a karácsonyi ünnepeket Norvégiában?

Ünnepek

Hogyan teheted varázslatossá a karácsonyi ünnepeket Norvégiában?

Hogyan teheted varázslatossá a karácsonyi ünnepeket Norvégiában?
december 21
06:00 2015

Hogyha szeretnél átélni egy csodálatos karácsonyt, akkor a legjobb úti cél, amit választhatsz magadnak, az Norvégia lehet. Ez a tökéletes hely arra is, hogy megünnepeld az új évet. Télen, és mindenekelőtt karácsony idején hú takarja az egész országot, melynek minden utcáján béke honol.

Töltheted a karácsonyi ünnepeket például a Hurtigtuten hajóinál. Ezeket a hajókat kézzel készített karácsonyfákkal díszítik fel, az emberek rajta pedig karácsonyi dalokat énekelnek. Ráadásul a Julekaket is megkóstolhatod, ami egy édes kenyér melyet karácsonykor lehet kapni. Szőlővel, mogyoróval és kardamommal készítenek.

Hurtigruten boat

Éld át életed legkülönlegesebb karácsonyát!

Ha december 24-e éjszakáját itt töltöd, akkor jó előre tudnod, hogy hatalmas tömegek ünnepelnek ekkor ezen a különleges hajón, illetve a templomokban is, ahol beszélhetsz Norvégia Télapójával, akit Julenissennek hívnak. Ezt követően pedig mehetsz táncolni a hajóra.

Ha teljesen egyedülálló élményre vágysz, akkor töltheted az éjszakát egy jéghotelben, amely egészen lenyűgöző és tényleg párját ritkító élménnyel szolgálhat. Szintén érdemes kipróbálni a kutyák által húzott szánon való utazást. Ha még különlegesebb élményekre vágysz, szintén érdemes elmenni egy szafari túrára éjszaka egy hóbiciklin.

sled with dogs

Nappal norvég halászokkal töltheted együtt az idődet, vagy elmehetsz megkóstolni, milyen is egy viking vacsora. Hogyha kíváncsi vagy, milyen is lehet ez, akkor utazz el a Vesteralen-szigetekre és a Lofotenre, ahol szintén találkozhatsz hagyományos halászokkal. Ezeken a szigeteken megnézheted hogy hogyan készítik és ízesítik a legfinomabb halételeket, majd meg is kóstolhatod őket. Továbbá szintén ehetsz hagyományos viking ételeket és ellátogathatsz az Expreso del Litoralba. Ne menj haza anélkül, hogy megtanulnád, hogyan kell felvágni egy halat!

lofoten island

Mint ahogy te is láthatod, elutazni ebbe a skandináv országba rengeteg meglepetést tartogat magában. Itt igazán kiélvezheted a karácsonyi ünnepeket családoddal, barátaiddal együtt. Élj át egy különleges karácsonyt!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment