Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Úticélok > Óceánia > Hol találhatóak Ausztrália legjobb helyei?

Óceánia

Hol találhatóak Ausztrália legjobb helyei?

Hol találhatóak Ausztrália legjobb helyei?
december 09
06:00 2015

Ausztrália a világ egyik legjobb országa a felfedezők számára, hiszen csodálatos természeti csodákkal szolgál az ország. Sokan azonban mégsem tartja Ausztráliát az ideális nyaralási úti célnak, így rengeteg kérdést kapunk, hogy mégis mit lehetne ott csinálni vagy mit lenne érdemes megnézni egy esetleges nyaralás esetén.

Australia,-Ayers-Rock_small

Mivel egy hatalmas országról van szó, az első kérdés általaban a „Mégis hova menjünk?”, vagy a „Mit tudunk ott enni?”

Rengeteg kutatómunkát követően kijelenthető, hogy a legnépszerűbb helyek a tengerpartok és a tengerparti városok. Az egyik legszebb úti célok az aprócska szigetek lehetnek. Szintén nagy népszerűségnek örvend az egyébként eléggé fejletlen Fraser-sziget. Persze a tengerpartokat is rengetegen látogatják, hiszen Ausztráliában híresen gyönyörű tengerpartokat lehet találni. Alább cikkünkben a legszebbet, legjobbakat és persze a legismeretlenebbeket szeretnénk bemutatni.

Australia,-beach_small

Ha kevésbé ismert partokat akarst meglátogatni, melyek még érintetlenek, akkor irány a nyugati part! Telis tele van lenyűgöző tájakkal, magányosan álló tengerpartokkal, barátságos kisvárosokkal és rengeteg szörfölési lehetőséggel, mind haladók, mind pedig kezdők részére. A keleti részen található Byron-öböl például az egyik leghíresebb szörfölési és windsurf lehetőségeket nyújtja. A keleti part egyébként tele van a természet meglepetéseivel, rengeteg mindent lehet itt csinálni, például elmehetsz bálnákat nézni a Jervis-öbölben. Szintén kötelező látnivalók közé tartozik a Hyams-part, a Greenfields, a a Murrays és a Workmans tengerpart.

Látogasd meg a világ egyik legismeretlenebb országát!

Sydeyt is kétség kívül látnod kell, ha már egyszer Ausztráliában jársz. Nem csak egy fiatalos, pörgős és vibráló város, melyben rengeteg tengerparttal, elfoglalt városi élettel és nyugalmat árasztó tengerparti atmoszférával találja szembe magát az ide utazó. Manly, Collaroy és Freshwater, három hely amiket szintén érdemes meglátogatni az északkeleti részen, együtt a délkeleten található Tamarama, Bonte, Clovelly és Cogee tengerpartokkal.

Australia,-sidney,-Opera-House_small

Mostmár te is beláthatod, hogy az egész ország tömve van a világ legszebb tengerpartjaiva. Mérete miatt pedig felfedezni is érdemes lehet elindulni, nem csak a tengerpartok lenyűgözőek ugyanis.

Ráadásul az ausztrál konyha is híres és ízletes borokat tudnak készíteni. Az első dolgok egyike a bor ami eszünkbe juthat Ausztráliáról. Az ország minden táján találhatunk borvidékeket, ahol minőségi bort lehet kapni. A legjobb borvidékek közül néhány: Yarra, Valley (Victoria), Barossa-völgy (Dél-Ausztrália), Margaret folyó (Nyugat-Ausztrália) és a Tamar-völgy (Tasmánia). A lazac és az osztriga is híresen finom itt, frissen kapható és tényleg lenyűgöző! Továbbá csokoládé- és sajtgyárakat is találhatsz. Ezek az ételek igazán tipikus jellegzetességei az országnak. Ausztrália leghíresebb jellegzetes étele a Tassie kagyló-pite.

Hogyha szeretnél elutazni ide, akkor találd meg a legolcsóbb repjegyeket.

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment