Bravofly – Utazás a világ

UTAZÁSI BLOG
Home > Ünnepek > Hol vannak Németország legérdekesebb karácsonyi vásárai?

Ünnepek

Hol vannak Németország legérdekesebb karácsonyi vásárai?

Hol vannak Németország legérdekesebb karácsonyi vásárai?
december 20
11:29 2015

Németországot karácsonyi vásárai testesítik meg az év ezen szakaszában. Habár minden városban fontos esemény Karácsony ünnepe, néhány város még különlegesebbnek tartja. A vásárok közül néhány nagyon régre nyúlik vissza.

Nürnberg

Az első állomásunk Nürnberg, és annak híres karácsonyi vására, a Christkindlesmarkt. Nagyon híressé vált az itt jellemző, fűszerekkel készített kenyér. Szintén hagyományt teremtett az ehető babák készítése és árulása. Ezeket szilvával, szőlővel, dióval és fügével készítenek. Továbbá itt található a világ legnagyobb puncsos tála is!

Christkindlesmarkt christmas market

Drezda

Drezda városában szintén komolyan veszik a karácsonyi vásárt. Drezda viszonylag közel van a fővároshoz, Berlinhez. Ezt a vásárt Striezelmarktnak hívják. Karácsonyi tortákat lehet itt kapni, amelyek igazán jellemzőek a városra, még a nevük is megegyezik. A piramis itt a fő attrakció, de szintén rengeteg különféle karácsonyi díszeket, dekorációkat találhatsz.

Stuttgart

Ha egy igazán eredeti karácsonyi vásárra vágysz, akkor irány Stuttgart városa! Több, mint 280 stand várja az ide látogatókat, amelyekben rengeteg, az ünneppel kapcsolatos tárgyat lehet vásárolni. Ráadásul változatos szórakoztató tevékenységek is várják itt a kisgyermekeket, mint például gyakorlati tanító-jellegű órák kézművességgel vagy gyertyakészítéssel kapcsolatban.

dresde christmas market

Köln

Köln városában csak egyetlen piac van, mégis négy különböző karácsonyi vásárt tartanak. Az itteni székesegyházat az ország, de talán az egyész világon is az egyik legszebbjének tartják. Itt, Köln városában a süteményeknek is nagyon fontos szerepük van, a házaikat pedig az ünnepi hangulat veszi körül.

Bréma

Szintén nagyon híres még a Bréma városában tartott karácsonyi vásár. A városháza előtti téren rendezik meg, közel a Roland műemlékhez és a Szent Péter (vagy más nevén Brémai) Székesegyházhoz. Finom halételekkel és kenyerekkel várnak az eladók itt, továbbá nagyszerű koncerteket is végighallgathatsz, ahol sok híres előadó lép fel.

Colonia christmas market

Németországban rengeteg város található, ahol megünnepelheted a karácsonyt, de mind más és más módon teszi mindezt lehetővé. Ahhoz, hogy meglátogathasd ezeket a városokat, keresd a legolcsóbb jegyeket online. Ünnepeld idén Németországban a karácsonyt!

About Author

admin

admin

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment